Thursday, 16 July 2015

Cina yang paling pandai nyanyi lagu Raya

Siapa yang terasa nak pukul Cina sebab hal kat Low Yat hari tu, aku rasa dia kena tengok video ni dulu,



This Cina guy is really good, okay.

Rugi kalau tak try tengok video tu.

26 comments:

  1. Replies
    1. Choose Love choose Love,
      Without this Beautiful Love,
      Life is nothing but a Burden

      https://www.youtube.com/watch?v=l45JiOIL8WU

      ... un-self your self .... in the kaleidoscope of life

      Delete
  2. Skg ni sibuk cina konon nak tunjuk baik ...tp sebelum dan semasa kes lowyet...tak ada koment yang baik keatas melayu dimalaysia kini.. rasa nak muntah skg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please go ahead and choke on your vomit. Nabe...

      Delete
    2. Betoi2 aku pun perasan. Play victim. Buat2 tak bersalah langsung. Buat2 tak faham provokasi yg depa mainkan 24/7.

      Delete
    3. betul tu. selagi tak untung, cina bukit suka puji. bila dah untung, cina bukit cakap "gua apa peduli>?".

      Delete
    4. Setuju. Hipokrit dan manipulative

      Delete
  3. Satu signal untuk kebiadaban melampaui batas, Annie !

    "Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir dan Bathin".

    Apa2 pun, Annie tentu sahaja celeberate chinese new year.... ok je...

    ReplyDelete

  4. Wa ingat in tatak Cina sekolah punya maa aa , Wa manyak ingat eaa aa kalau semua Cina bolih cekap Bulayu lebih baik mesti atak manyak paham lain sama satu maa aa , mesti galoh manyak kulang lea aa .

    Wa pandei makan ketupat sama itu lendang maa aa .

    ReplyDelete
  5. Bersangka baik la pada semua kaum di Malaysia ni. Kalau asik nak tuduh itu ini sampai bila pun tak jadi.

    Selamay Hari Raya Annie dan pembaca blog ini.

    ReplyDelete
  6. Buat baik berpada pada dan buat jahat jangan sekali.....selamat hari raya cak pong cak pong

    ReplyDelete
  7. Anon 19:07.

    Orang Melayu sentiasa dididik bersangka baik dan berniat baik ,malangnya adakalanya sikap ini diangap satu kelemahan.

    Selamat Hari Raya kapada semua .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang kata baik2 Melayu sbb Melayu bodoh! Melayu tak payahlah baik samgat dgn puak2 yg tak mau pernah baik!

      Delete
  8. selamat hari raya annie ...

    :)
    django

    ReplyDelete
  9. Pi la baca Hele Ang selalu yang belum faham tu. Sepuak gohead, sepuak gostan, bila boleh jumpa ? Nak aman kena sama sama mahu aman dan bukan sepuak aje.
    Malaysia ni culture merusuh dan kerja kerja tak berfaedah ni mula sejak ustaz (yang tak layak) yang terpekik nyaring dari tahun 70's masuk keluar masjid kasi ceramah berapi mula mengidam kuasa tertinggi. Kita tak pernah aman dari hari dia kena tangkap. Dia lagi anjingkan KPN. Bila dia keluar jel dia nak revenge dan berpuak dengan penjahanam yang kita tahu tak boleh berjaya walaupun dah berusaha 40 tahun. So tuan tuan dan puan puan, berputik dari sini lah segala gala asakan yang datuk nenek orang Melayu Rasa dulu dirasai semula dan bahang semakin panas.
    Baca Helen Ang. Analysis nyonya ni masuk akal. Annie ni kadang kadang emotional tapi itu hak dia la. Kita manusia.

    Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin. Berhati hati di jalanraya.

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya dalam mana mana komuniti tu ada yang baik ada yang buruk , sama saja , saya berkawan bukan setakat cina , yahudi yang orang muslim suka laknat pun saya kawan yang menariknya walau pun yahudi ada daripada daripada mereka ini akhlak lebih mulia dari orang muslim cuma mereka tak beriman dengan apa yang orang muslim percaya . Saya memang mahu lihat bangsa saya melayu berjaya , Malangnya selepas era Tun M isu kaum dan agama islam secara rektorik diguna oleh orang politik hanya semata mata untuk servival politik mereka , malang nya orang melayu.sentiasa diguna...

    Selamat hari raya maaf zahir batin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naratif ko standard DAP. BM ko boleh diperbaiki. Tengok Annie cakap camne? Organik jer...

      Delete
    2. ni mesti anak dara tua, atau duda di cerai kan.

      Delete
    3. Bro tak kan naratif macam tu pun standard DAP kut , tak yah mengada ngada lah , pasai BM pun tak yah la mengada ngada la asalkan orang paham sudah la , disini bukan pusat pengajian Bahasa Melayu . puiii....susah dengan melayu jenis kepundek.

      Delete
    4. Kepundek...suka hati aku laa..apsal klu aku berpandangan berbeza skit tak bley ke? Yg ko meroyan gilababi apsal? Aku xhalang pun kalo ko nk jilat buntot Lims anak-beranak?

      Ko sakit? Mak ko tak ajar kau manners ke bro? Makan babi banyak sangat kut!!

      Delete
  11. selamat hari Raya....maaf zahir dan batin

    >james bond

    ReplyDelete
  12. Orang melayu ada yang baik ada yang tidak. Orang cina pun sama, ada yang baik dan ada yang tidak.

    Orang putih. Orang hitam. Orang jawa semua ada baik dan ada yang tidak.

    Ini lumrah manusia.

    Yang betul- betul baik malaikat.

    Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Michael and Gabriel.

      Delete
  13. Selamat Hari Raya kepada Che Annie & Keluarga & sekalian Mukmin!

    https://www.youtube.com/watch?v=S8cMX2kdm0w

    dari Baba Nyonya Singapura ... supaya kita dapat makan kangkung dan lebih lagi daripada itu.

    ReplyDelete
  14. ini mesaage terbaru dari blog...

    sesiapa cina yang nak elak kena pukul ngan melayu, mesti pandai dendang lagu raya la itu macam..

    Jadi..

    kalau tidak... pasti kena pukul punya...

    ReplyDelete
  15. So what annie kalo ini cina pandai nyanyi lagu melayu??!!.. the message from low yat riot very simple!!..berani pukul melayu di tanah melayu..mesti berani lar tanggung akibatnya!!!

    ReplyDelete