Tuesday, 28 July 2015

Intermission

I wanted to write, but I don't have the heart to do so today.

I think you all know why.

Admittedly, I never really expected things to go this way.

I need some time to adjust my thinking.

So, for now I just want to close my eyes and be at peace.

Do enjoy this beautiful song instead.


I will write again when things are clearer.

40 comments:

  1. Dont worry Annie, we all feel the same. This is either the biggest mistake or the best move ever made by DS Najib. Lets all see..

    ReplyDelete
  2. I dedicate surah alfatihah and althur to DS Najib.......

    ReplyDelete
  3. What do u think of the PM now?

    ReplyDelete
  4. nothing new. its just najib covering his ass.

    are u still convince najib is a good guy?

    looks like he care more about himself than us msians. everything will be done for his sake.

    no one deserve such a pm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jibgor and Bigmama: A selfish kinda love that serves no others

      . . . all fall down . . . https://www.youtube.com/watch?v=bpCsr9HXtiA



      Delete
  5. That's whylah Annie, tak percaya lagi najib tu memang a crook, dia pun takde telor nak pecat menteri kewangan dengan penasihat 1mdb yg prestasi lebih buruk dari mat maslan

    ReplyDelete
  6. Najib is something else. Amazing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amazing my ass!!!!!

      Delete
  7. Najib has flipped open his triumph card.....and ready to bite the bullet. As predicted he wouldn't dare to let go his finance minister portfolio for obvious reasons. He should be nominated the best finance minister ever..

    ReplyDelete
  8. Percayalah kepada ketetuan Ilahi. Ini mungkin barisan kabinet Barisan Nasional terakhir. Mereka sapulah khazanah negara ini setakat mana teringin, cukup untuk tuuh keturunan mereka di muka bumi ini. Dalam kubur nanti sediakan jawapan terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaga kubur sendiri oi

      Delete
    2. al`amru bil-ma'ruf wannahyu'anil-mun'kar

      Kalau nak jaga kubur sendiri nanti jagalah sekeliling semasa kita masih bernyawa

      Delete
  9. Annie, Najib is digging his own grave now hahahaha. Muhyiddin will contest for UMNO president and his running mate is DS Mukhriz Mahathir for UMNO Deputy President kahkahkahkah woohoooooooo! This is the kerajaan pasir berdengung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probably too late, billions $$$ will be gone into their pockets by then, fuck najib the bogus pirate, fuck rosmah too, fuck every ministers in his fucking caberup, fuck all his supporters too...they all can go hell

      Delete
    2. Yes, we are waiting the time where there will be a transition period from the old guards to younger generation leader. So to buddy TSM with Mukriz will be supported by younger generation in response to upgrade umno to new era.

      Delete
  10. what a demoralizing slow sad song......i am not even a member of umno or any parti....and now i am feeling sad for ex-DPM muhidin.....

    >james bond

    ReplyDelete
  11. Scenerio selepas raya 😀

    A : Kabinet dapur baru ke bro??
    B : Tak lah, kabinet lama jugak. Susun2 balik je. .maklum la lepas raya ni besepah sikit. Huhuhu. . .yg mangkuk kasi dok atas sikit, letak kipas sekali. .yg mana dah xmau pakai kasi buang. Cantik x?
    A : makin beselerak je kabinet kau ni bro aku tengok. Banyak sgt mangkuk kt atas tu.
    B : Eh kau ni, rumah aku, aku punya suka la. .kau tak suka kau bole blah. .yg mangkuk² aku letak susun kat atas

    ReplyDelete
  12. Diakan tp umno...takkan dia nak duk diam jer...hehehe...

    Si pondan salah langkah....kalau jd menteri ya blh pecat tpi umno lain...

    ReplyDelete
  13. can see clearly now28 July 2015 at 20:58

    U still support Najib?

    ReplyDelete
  14. Laaaaa awat najib tak lantik lokman adam anjing kurap penjilat jubor sebagai menteri????????? Bukan main punya jilat n kipas takkkk jugak dapat jawatan kahkahkahkah.... Lokman adam kalau hang baca life of annie aku nak nasihat supaya hamg kipaih kuat lagi, kalau kipaih rosak hang pi cari industrial blower hang pi tala kat juboq najib sampai terangkat juboq dia ok?? Maybe lepaih tu hang boleh dilantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah burung keruak masuk cabinet...riuh rendah la bunyi burung tu lagi...wakwakwak...what an asshole he is.

      Delete
  15. It is quite fun to watch UMNO destroy itself from within.

    ReplyDelete
  16. Dunno finest hour. Semua okay. Peace

    ReplyDelete
  17. He is also blatantly sabotaging the PAC & Special Task Force, & their reports which he asked us rakyat to be patient for....Annie do you believe this scum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 involve in PAC were elected. thts a clear sabotaj that would cause more delay.

      ya reshuffling the cabinet is his prerogative, meaning him knowingly electing them. meaning him knowingly sabotaging then.

      wht about macc ? gani patail was sacked prematurely.

      annie if u want to put all tht on his advisors, its no wonder why people like najib is still up there.

      Delete
  18. Kalau najib tidak mahu cuti waktu penyiasiatan dilakukan pasti pemecatan akan berlaku. Sudah menjadi ungkapan berani kerana benar takut kerana salah. Ada baik nya kalau undi tidak yakin terhadap najib diadakan untuk "merehatkan dia" sewaktu penyiasatan sedang dilakukan.Dengan pembangkang dan ahli2 BN yang masih ingin memperjuangkan suara rakyat pasti suara majoriti akan berpihak kepada kebenaran. Jika ini berlaku baru penyiasatan akan berjalan dng adil... jika tidak semua ini akan menghabiskan waktu dan wang rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He is fucking guilty for everything he did....bastard like him should live longer..until he becomes nanyuk, berak merata...hahahah..

      Delete
    2. Yes like the 91 year old kuti.

      Delete
  19. Forget about The Task Force, PA or anyone of significance associated with 1MDB to be charged in court. Life will go on as usual. UMNO will continue to plunder the country and we will still be screaming mad in this blog. And UMNO don't care.

    ReplyDelete

  20. I LOVE PM , I LOVE PM , I LOVE PM.

    Sikalang semua olang mau belajar cekap ini macam maa aa .

    " If you are not with me , you are my enemy " ,Wa tatak ingat betut-betut ,mana Wa pelenah dengar ini macam punya cekap lea aa , Wa pon tatak belapa paham ,tapi wa ingat semua olang kalau mau hilup senang mesti manyak sokong atak kuasa punya olang lea aa .

    Annie !, eaa a ,Wa manyak ingat Lu pon mau selalu cekap itu macam lor rr .

    ReplyDelete
    Replies
    1. the bangsat fucker is practicing full-blown "ends justifies the means" tactics ... he forgot he also must die and go somewhere freaking unpleasant.

      Delete
  21. Kabinet yg baru diumum bukan kabinet utk membela rakyat tetapi ia adalah kabinet utk talian hayat najib dan rosmah. Sesiapa yg waras akal fikirannya akan dapat membaca situasi ini. Saya rasa muhyiddin akan menjadi lebih popular dan mendapat simpati dari rakyat. Beliau digugurkan kerana menentang 1MDB dan bukan kerana skandal. Ianya cukup jelas bahawa sesiapa yg menentang atau menyoal berkenaan isu 1MDB akan menerima padah, akan tetapi sesiapa yg pandai mengampu akan diberi habuan. Keadaan sekarang jauh berbeza dari dahulu. Rakyat semakin celik dan informasi amat mudah didapati. Penipuan sebegini tidak membantu Najib malah akan menjahamkan kerajaan yg telah tersedia menuju kehancuran. Ini lah adalah kabinet syok sendiri yg mungkin cuma bertahan sehingga 2018. Saya amat yakin dan percaya bahawa rakyat akan menolak kerajaan ini. saya juga merasakan Najib akan memecat muhyiddin sebagai Timbalan Presiden Umno dalam masa terdekat kerana majlis tertinggi UMNO terdiri dari mereka mereka yg memuja beliau. Wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ni pandai pandai beragan.

      Delete
  22. Jho Low has won. Muhiyiddin sacked but showed guts. Being a minister is also no big deal, a title but you just sit down, shut up and suck up the PM.

    ReplyDelete
  23. Don't worry Annie.... I HAVE NOTHING TO HIDE......

    ReplyDelete
  24. pm IF GOT BALLS he wont postpone PAU for sake of 'to perpare for GE14' . Come on PM let have PAU and let the members decide if they still want you to lead. Muhyiiddin previously did stated ' dont postpone PAU' and PM feels insecured and gave the GE `14' as an exuce.Is UMNO member still exist? then why let things goes awry? People are geting uncomfortable with PM antics plus his rhetoric and SLOGANS escpeially 'I LOVE PM' . LOVE IS TO BE EARNED not FORCED upon!. PEOPLE WILL LOVE YOU NATURALLY FOR WHAT YOU ARE AND AS ALEADER FOR WHAT YOU HAVE DONE > Look at TDM even though there are haters but PEOPLE Still naturally LOVE him because HE 'S TDM!. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jadi goblok. Guna akai sikit.

      Delete
  25. it is time to trim those bulu hidung! ;)

    ReplyDelete