Wednesday, 6 November 2019

The untouchables

I'm not surprised at all.

Court allows prosecution’s application 

to dismiss LTTE-related charges 

against assemblyman

excerpts;

Meanwhile, Rayer when meeting reporters later thanked the prosecution for the move. “We were informed this morning after the charges were filed that the prosecutors had decided to withdraw the two charges. No reasons given,” he said.

“We hope the prosecutor will reconsider to withdraw the LTTE-related charges against the others detained under the Security Offences (Special Measures) Act (SOSMA) 2012,” he said. Also present was Human Resource Minister M. Kula Segaran, who is also the DAP national vice-chairman. 
I had seen it coming when I posted this on Oct 11,
excerpts;
See lah how....whether the DAP-oriented AG Tommy Thomas will allow those DAP assemblymen to be charged.

You all know lah these days....their gang always get their cases thrown out because the AG Chamber refused to either take them to court or continue with the prosecution of an ongoing case.
Well, that's just how it is. 
Can't complain much though, Malaysians voted these people to power and that's how things are now.
Seriously, I now highly doubt that killers of fireman Adib will ever be brought to justice.
Police may get them but they can't be prosecuted, I think.
Yup, just like this LTTE case.
The Home Minister and IGP said there were enough evidence, but the almighty AG Chamber has decided otherwise....no charges then.

They are really untouchable now.

80 comments:

  1. Kazim Elias pun team Tommy Thomas buang kes....
    Mentang-mentang LTTE tu Tamil, u hentam cukup-cukup yea...
    Kes kazim elias si penunggang agama tu You diam pulak walaupun team Tommy Thomas tidak meneruskan pendakwaan!

    KESIMPULAN:
    DNA human being adalah rasisme... tak usah mimpi soal keamanan...

    Saya yang menjalankan amanah,
    HERMAN ADNAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ek kes dia?? cer citer...cer citer...

      Delete
    2. https://www.google.com/amp/s/malaysia.news.yahoo.com/amphtml/ll-answer-afterlife-heartbroken-
      mum-141401515.html
      KUALA LUMPUR, Oct 17 — The mother of a boy that was allegedly sexually abused in a tahfiz school, but whose case was dismissed by prosecutors despite a court recognising an offence was committed, wrote her “final words” on the matter today.

      She thanked the magistrate who gave her family a favourable outcome and the lawyers who represented them, but had some harsh words against prosecutors who decided against going ahead with the case linked to celebrity preacher Datuk Kazim Elias.
      ..........
      Baca seterusnya di link di atas.

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    3. Herman, kalau cukup bukti tentu kes Ustaz Kazim diteruskan. Namun kes ini bukan kes politik. Tak seperti kes LTTE, LGE, kes skodeng,kes semburit, kes air Sabah dan berbagai lagi kes babitkan PH. Semua kes ini sepi kini... ahli politik jadi Ketua SPRM. Mana pergi kredibiliti institusi awam negara? Tidak menghairankan - zaman PM 4 pun sama. Mereka yg melawan dengan Atuk atas dasar prinsip kini dalam kerajaan Atuk. Dah longlai tanpa suara... biar Tg Piai mengajar mereka. Harap tak tipu....

      Delete
    4. J...
      Bincang lah dlm konteks...
      Pasukan AG tommy thomas yang tidak meneruskan pendakwaan kes kazim dan LTTE....
      S.O.P untuk para prosecutors tidak pernah berubah
      TERPAKAI UNTUK SEMUA KES
      TIDAK MENGIRA WARNA KULIT
      Kesimpulan:
      ADIL diinterpretasi sebagai LETAKKAN SESUATU PADA TEMPAT NYA. KITA SEBAGAI ORANG YANG TAHU MESTI USAHA KE ARAH ITU BIAR SUSAH MANA SEKALIPUN. AMAT SUKAR JIKA KITA KENA TENGOK WARNA KULIT DAN RITUAL ANUTAN KEPERCAYAAN

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    5. Herman, masih teruskan spin saudara bila penyelewengan AG sudah jelas. Dlm kes Adib Hakim sendiri putuskan bahwa AG seleweng kes dan boleh didakwa hina mahkamah. Inilah AG pertama dlm sejarah negara yg didakwa hina mahkamah.
      Belum campur kes kes PH yg ditutupnya termasuk kes rumah murah LGE.
      Rakyat dah celik Herman. Spin macam ni laku dulu sebelum PRU14. Tg Piai akan buktikan kemarahan rakyat pada dusta dan spin PH. Saya tak tahu siapa majikan yg bagi 'amanah' pada Herman untuk spin. Tapi majikan tersebut harus potong gaji saudara kerana spin 'fail'.
      Ayuh buang yg mungkar dan join pasukan yg lebih baik.

      Delete
    6. J @ 19.37
      Kes air Sabah happened between 2015 / 2016
      Nothing to do with PH

      Fadzireen

      Delete
    7. Fadzireen 10:15

      itulah pasal kan... J nih dia main langgar jer... mungkin dia tak baca semula apa yang dia tulis kan?

      KESIMPULAN:
      betul la kata Albert Einstein, satu jari kamu tuding kat orang, 19 jari lagi (termasuk diri kamu sendiri akan Automatically tuding ke arah kamu)

      Hv a nice day Fadzireen

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    8. J...
      berbahas lah ikut Konteks, bukan Konek (dengan izin)...
      Tak perlu konar jauh jauh.

      J...
      Keluar dari Comfort Zone kamu
      ISU ARTIKEL INI Adalah Pasukan AG tidak mahu dakwa...

      J...
      mung paham ke dok?
      si penunggang agama entiti kazim elias tu manusia, yang Ayob Inteligence Power tahan LTTE ni pun manusia...

      KESIMPULAN:
      Jika dan Bila Mana Pasukan AG tidak mahu dakwa LTTE, sama lah S.O.P nya Pasukan AG tidak mahu dakwa entiti si penunggang agama kazim elias.

      P/S:
      Stick pada Tajuk Artikel yang diperbincang wahai J!

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    9. Ahaaaa.....J berbahas lah ikut Konteks, bukan Konek.
      Hi hi hi

      Tak serik2 budak J sana sini kena balun, muka 'cool it baby' btol....!!

      He he he
      Ho ho ho
      Ha ha ha

      Delete
    10. Aduhai Fadzireen, Pimpinan yg terlibat skandal tersebut kini dlm Kerajaan. Maka kes tersebut NFA... bijaklah sikit kalau nak RBA pun.
      Herman, kalau dah tak boleh jawab tak perlulah carut....

      Delete
    11. Sdra Herman Adnan...

      Agak2nyalah, Mr J kita nih mabuk keterlaluan minum air koko.

      Nenek: Cucu haus nak minum apa, sayang?
      Mr J ; Haus nak minum air koko, nek.
      Nenek: ???? (Terpinga-pinga)

      ps:
      J berbahas tak ikut Konteks, tapi ikut Konek.

      Delete
    12. Tuan YB Othman...
      😉✔🦁😆🏁

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    13. J...
      chill la...
      mai ah sini Bangsar ambo belanjo demo Starbucks @ Connexion, Bangsar South
      😊

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    14. PENGUMUMAN.....!!

      LTTE: Peguam Negara jelas sebab dua pertuduhan ADUN DAP dibatalkan.

      7 November 2019
      SHAH ALAM - Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas menjelaskan keputusan pendakwaan menggugurkan dua pertuduhan tambahan berkaitan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP.

      Menurutnya, ADUN Seremban Jaya, P Gunasekaran sudah pun berdepan pertuduhan yang serupa, yang jika disabit bersalah boleh berdepan hukuman penjara seumur hidup.

      "Jadi tiada keperluan untuk berlebih-lebihan. Maka dakwaan bahawa semua pertuduhan terhadap Gunasekaran digugurkan adalah satu pembohongan.

      "Bagaimanapun tiada yang menghalang kita untuk mendakwanya lagi pada masa akan datang," katanya dalam satu kenyataan dipetik dari sebuah portal hari ini.
      -------------------------------------------------------------------

      BN-UMNO melalui Ketua Bangangnya, si Jahit Komidi tak sempat2 terus membabi buta menyerang melulu Kerajaan PH & AG TommyThomas bila dapat berita pembatalan mahkamah terhadap pendakwaan LTTE melibatkan 2 eakil rakyat DAP.

      Awal2 lagi dah saya nyatakan dalam posting saya @ 18:57 pd 6/11....

      "Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh ketika membuat keputusan itu berkata permohonan dikemukakan kesemua pemohon kini bersifat akademik dan tidak relevan kerana mereka telah dituduh di mahkamah". Ini bertujuan untuk mengelakkan kecelaruan & pertindihan/overlapping.

      Macai2 "Dolat Terpendam-pendam Ntah aper2" seperti Mr J, prof nasi lemak & sang Tikus AnonyMOUSE Kejora pulak bertubi-tubi ambil kesempatan buat cerita2 karut tanpa memahami proses perundangan. J lagi teruk, ditohmahnya saya berauta tanpa fakta.

      Nah, sekarang siapa yg auta, yer.....??

      Speaking Without Fear And Favour
      Othman Ahmad
      Ex Industrial Court Panel Member

      Delete
  2. Aisay Annie...there you go again, pitting races against one another. 2 charges were dropped, but they still face other charges and becos it is SOSMA, they are denied bail (happy now, Annie)
    How do you differentiate a sympathiser and a supporter? If I share pictures with my watsapp friends of cruelty attributed to an organization - am I a supporter or sympatiser? A fine line - let the police do their job and let the accused have their day in court.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I totally concur with you, pal.

      Delete
    2. Though 2 (two) charges were dropped, but they still face other charges under SOSMA and they are denied bail -
      At face value, kes kena dropped, kes kena dropped la. Politics aside, the provisions of law is being carried out. Perhaps too the way I deem, to avoid overlapping.

      Usah ikut 'j the Jaywalker" - berbahas tak ikut Konteks, tapi ikut Konek.....!!

      Delete
  3. Annie,

    Those suspects were arrested, incarcerated, and now they were brought to the court. In Malaysia, there is still a legal system and as much as the Nation can, the legal system must be followed.

    So when the lady who drove the car that killed 8 children on that fateful night was found innocent, one accepts it because the case had undergone due process of the law.

    Your 'Bosku' also is enjoying his freedom, appearing and pulling crowds in Tanjung Piai PRK even when his case is being heard in the court. Thanks to the legal system.

    So are Teuku Frod, Zahid Komidi Ponorogol, and some others.

    The KDN, the enforcers, and the prosecution (in Malaysia some would include the judiciary too) are but one ecosystem sustaining on each other. They work hand-in-hand (or you may say hand-in-glove) with each other.

    You really think the AG is that mighty? I'm sure you don't.

    You made that comment just because he is not of your race and you do not trust him. Is that not true?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like every word you wrote.

      We Malaysians (lots of politically and racially inclined Malaysians) have been "cursed" to having to either be supporters of BN or PH (or at least thought to be). In today's Malaysia (post GE14) this becomes more apparent than many of us (who just want to be Malaysians) have wildly imagined.

      Sadly in many blog, blogs administrators are clearly taking sides suka jadi batu api.

      Malaysia ni tengah sakit tapi tak mau makan ubat. Sedar la Malaysians; tak apa untung pun kita rakyat kebayakan ni dapat rasa (malah akan terus sengsara) dengan tak habis-habis nya berkelahi antara BN dan PH ni.

      Remember POWER CORRUPTS.Hasn't it become clear ?

      I will take it at face value, kes kena dropped, kes kena dropped la. Politics aside, the provisions of law is being carried out. You have to believe it is. I believe zaman wahyu ni dah tamat. Kalau ada sikit cacat dan cela sekarang, lama-lama akan dapat dibetulkan jugak.Have some faith la in the legal system. Zaman Pandi Dobi ok ke ? Mamat LTTE ni nanti insaf la tu.


      p.s.
      RD friend,
      Hang tak payah layan la akal Mr.J & ustad nasik lemak ni. You cannot alienate the virus that infected them.

      Aku pun geram jugak baca komen depa ni tapi tak kuasa nak layan komen fakta yang verified pun depa boleh sangkal. Ada istilah dia dalam bahasa Melayu orang macam ni.

      Delete
    2. Bro 20:26...

      Nukilan anda di atas ada logik & kebenarannya.

      Namun... J, Nasi Lemak &:Enon 17:18 di bawah ini jika tak dibalun & dibiarkan berleluasa, bertambah naik lemaklah mereka.

      Salam dari Tg Piai.

      Delete
    3. Mak-mak kita kata... depa2 nielah 'bodoh sombong' - cerdik tak boleh diikut, bangang tak boleh diajar.

      Delete
    4. Wahai geng, faktanya dlm kes arwah Adib Hakim dapati AG cuba seleweng kes dan boleh didakwa hina mahkamah. Inilah AG pertama dlm sejarah negara yg didakwa hina mahkamah. Apa nak spin lagi? Tak cukup ke drama arwah Adib dulu?
      Lawanlah fakta dengan fakta. Panggil orang gelaran 'bodoh' dan sebagainya hanya menunjukkan saudara tiada fakta. Rakyat dah celik. Tg Piai akan dirampas. Saudara saudara bila lagi nak celik?

      Delete
    5. Jeng Jeng Jeng....

      Alahai 'J' the Jaywalker" - berbahas tak ikut Konteks, tapi ikut Konek.....!!

      Takder fakta aper kebenda, haaa....??

      Teman2 dah huraikan begitu terperinci di sini kenapa pihak pendakwaraya memohon untuk membatalkan pendawaan terhadap 2 wakik rakyat DAP berkait dgn LTTE.!Dgn peristiwa ini, ianya membuktikan negara sekarang benar2 mengamalkan demokrasi & rule of laws.

      Bak kata Anon 17:17....

      "The KDN, the enforcers, and the prosecution (in Malaysia some would include the judiciary too) are but one ecosystem sustaining on each other. They work hand-in-hand (or you may say hand-in-glove) with each other.

      Kali ini bukan macam "demokrasi terpimpin BN' & rule of "Pak Pandir Ali".....!!

      Delete
    6. Taiklah Pak Osman; Kes dah fail kat court kenapa nak tarik balik...Dah jasi macam kes rasuah LGE.

      1.LGE kena charged dekat court sebab corruption.
      2.Tommy Thomas di upah oleh LGE sebagai peguam bela
      3.PH menang PRU14 dan Thommy Thomas dilantik jadi AG
      4.Pejabat AG menarik kes dalam pembicaraan
      5.LGE bebas dari tuduhan

      Soalan utk Pak Osman.Undang undang rimba mana yg dipakai. 1.Tiada confoict of interest ke peguam bela dilantik jadi AG. 2.Kenapa arahkan kes ditarik balik walaupun dalam pemvicaraan 3.Kenapa tak biarkan kes mahkamah diteruskan.Dia tak konfiden ke kes ni dia boleh menang

      Delete
    7. Tikus AnonyMOUSE Kejora Kojolla....

      Aper relevantnya 'taik aku' & kes LGE dgn kes LTTE, hmmmmm...,??

      Dah ku nyatakakan keputusan pendakwaan menggugurkan dua pertuduhan tambahan berkaitan LTTE terhadap ADUN DAP, P Gunasekaran yg sudah pun berdepan pertuduhan yang serupa, yang mana jika disabit bersalah boleh berdepan hukuman penjara seumur hidup. Tambahan pula, sebelum ini Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh ketika membuat keputusan itu berkata permohonan dikemukakan kesemua pemohon kini bersifat akademik dan tidak relevan kerana mereka telah dituduh di mahkamah". Ini bertujuan untuk mengelakkan kecelaruan & pertindihan/overlapping.

      Begini sajalah Kejora - jika Angkaww masih tak berpuas hati, apa kata angkaww turun jumpa aku di Tg Piai buat laporan rasmi Polis/SPRM untuk Angkaww saman Tun & AG Tommy Thomas & heret mereka ke muka pengadilan mahkamah atas tohmahan Angkaww konon salah guna kuasa & conflict of interest...amacam, bolehkan......???

      Tak sabar menunggu jawapan mu,
      Nukilan dari Tg Puai.

      Delete
  4. To tell the truth i am not at all "terkejut" this is happening after LGE case thrown out of court. AG and DAP berpisah tiada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he he

      Aci keling estet boleh ler kau gormal - sama level, kan kan kan.....??

      Delete
    2. Pak Othman, saudara tak ada fakta. Cuma cuba rendahkan orang yg komen. Sebelum PRU 14 temberang masih laku. Kini orang dah celik dan serik dengan PH. Bukalah minda sikit Pak. Taksub tak adalah musuh kebenaran.

      Delete
    3. Alahai 'J' the Jaywalker" - berbahas tak ikut Konteks, tapi ikut Konek.....!!

      Takder fakta aper kebenda, haaa....??

      Teman2 dah huraikan begitu terperinci di sini kenapa pihak pendakwaraya memohon untuk membatalkan pendawaan terhadap 2 wakik rakyat DAP berkait dgn LTTE.!Dgn peristiwa ini, ianya membuktikan negara sekarang benar2 mengamalkan demokrasi & rule of laws.

      Bak kata Anon 17:17....
      "The KDN, the enforcers, and the prosecution (in Malaysia some would include the judiciary too) are but one ecosystem sustaining on each other. They work hand-in-hand (or you may say hand-in-glove) with each other.
      Bukan "demokrasi terpimpin BN' & rule of "Pak Pandir Ali".....!!

      Delete
  5. It is all about Tamil speaking Indian-majority in northern Sri Lanka and southern India yearning of their own nationhood. A country of their own. The way they trying to realize their ambition is by picking arms. Shedding bloods. Thousands had perished for the lofty ambition. They have got sympathizers from Tamil speaking Indians else where in Southeast Asia. Malaysia included.

    ReplyDelete
  6. Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh ketika membuat keputusan itu berkata permohonan dikemukakan kesemua pemohon kini bersifat akademik dan tidak relevan kerana mereka telah dituduh di mahkamah.
    --------------------------''---------------------'--------------------

    Any 'smart alec' here care to elaborate, hmmm...??

    ReplyDelete
  7. reminds me of mc hammer song... you can't touch this neng neng neng neng neng neng... 😁

    ReplyDelete
  8. Purely A Mafia Government🙈🙈🙈

    ReplyDelete
  9. https://www.google.com/amp/s/amp.iflscience.com/space/india-successfully-launches-first-mission-mars/

    Ayoyo ama apa Tok Seman dan RD. Sana India sudah maju menuju kMars, you punya sini India apa bikin?? Tst tst tst

    Professor Nasi Lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. India yang pi bulan, berapa datang dari Tanah Malai-ya?

      applications by Malaysians for protection visas and refugee status.
      Australian High Commissioner to Malaysia Andrew Goledzinowski that 33,000 Malaysians were found to have overstayed in Australia were applying for refugee visas

      Delete
    2. famous ah! annine!!!!
      untouchable


      1.
      not able or allowed to be touched or affected.
      "drug barons who were legally untouchable"
      2.
      of or belonging to the lowest-caste Hindu group or the people outside the caste system.

      https://www.malaysia-chronicle.com/?p=179085

      Delete
    3. Pihak Australia pasti dok memantau perkembangan sini.. dok peghati perangai2 macam AG dan Jelutong dn PH.. bukan senang nak bg visa tau...

      Lagipun Omputih2 berzaman2 dah terpahat dalam otak mereka pepatah "if you see a snake bla bla bla bla"... ni dok main belit2 putaq sana sini memanjang bagaikan nak mengiakan kpd dunia yg pepatah Omputih mmg tepat sekali ke? Apa pendapat Tok Seman, RD dan Herman s/o Adnan??

      Baruni viral satu berita bila mohon bantuan cari JhoLow pihak penguasa sebuah negara telah memberi jawapan kelolo... yg berkemungkinan JhoLow dah plastik surgery tukaq muka BERUANG??? Padan muka, negara luaq pun dh naik meluat nak layan..

      Professor Nasi Lemak

      Delete
    4. Nasi Lemak....

      Nak tanya cikit, kenapa puak2 di sana seperti Najib, Rosmah, Jho Low, Kunan mempunyai penampilan fisik sama seperti orang2 loaded BERWANG, mewah, duit juta2, gemuk2 & tembam2.

      Mana beruang-beruang nih dapat kekayaan berkoyan-koyan yerr.....??

      Delete
    5. PNS bertanya...

      "Lagipun Omputih2 berzaman2 dah terpahat dalam otak mereka pepatah "if you see a snake bla bla bla bla"... ni dok main belit2 putaq sana sini memanjang bagaikan nak mengiakan kpd dunia yg pepatah Omputih mmg tepat sekali ke? Apa pendapat Tok Seman, RD dan Herman s/o Adnan??"

      Jawapan saya,
      Menghampiri jam 4.30 pagi ni...kat area saya ni angin meribut pulak tu...saya berpendapat nak order Nasi Lemak Lobster dari PNS😉

      KESIMPULAN:
      Terasa nak juga berbicara luar konteks macam orang tu😊

      P/s: KJ= Kejora Jahannam... Noted👌

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN s/o Adnan

      Delete
    6. Propessor...

      Tahukah anda...Tun M yg berdarah Melayu Kerala Muslim telah mendahului zaman bila cetusan ideanya sejak pd tahun 90an lagi telah menempah sejarah bila negara menghantar Angkasawan Melayu pd tahun 2007 sebelum India Hindu meneroka planet Mars baru2 ini. Apa kejadah India teroka Mars sedangkan ratusan juta rakyatnya hidup melarat sampai merempat merata dunia, termasuk negara kita Malaysia......??

      Delete
  10. Herman...hang pundek

    ReplyDelete
    Replies
    1. 🙈🙊🙉

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    2. Saya gerenti 18:54 di atas nih tak lain tak bukan si Kejora Jahanam - satu nama samaran yg diambil sempena idola yg dipuja2nya, KJ yg berangan konon2nya bakal PM termuda dalam sejarah Malaysia.

      Damn it.....!!

      Delete
    3. KHAS BUAT BN-IMNO DAN YG SEWAKTU DENGANNYA

      Memang dahsyat penangan klepto
      Billion ringgit masuk ke poket
      Mereka rancang Allah mengatur
      Sudah tewas parti terjongkit!

      Melayu khianat dikenalpasti
      Mereka kini menunggu hari
      Bangsa Melayu mereka khianati
      Kita semua kena sedar diri..

      Terima kasih Tun, Klepto tewas
      Musuh dulu menjadi kawan
      Namun ramai merasa was was
      Kawan sedang menjadi lawan!

      Di mana ceruk serata kampung
      Orang Melayu terasa meluat
      Rama2 Roket keluar kepompong
      Hati Melayu sakit dibuat!

      Sejak dulu hingga sekarang
      Roket ini takkan berubah
      13 Mei terbangnya parang
      Rupanya demam masih tak kebah!

      Pelbagai cara mereka laksana
      Konon kuasa sudah ditangan
      Seolah2 mereka Perdana
      Dengan Melayu nak singsing lengan!

      Melayu Klepto telah tersingkir
      Jasa Tun tetap dikenang
      Namun Melayu kini berfikir
      Hati mereka tidaklah senang..

      Tun bijak serta berjasa
      Hero Melayu satu ketika
      Agar dapat dikenang sentiasa
      Melayu kecamuk Roket suka!

      Courtesy of Compatriot, Fan Tun)

      Delete
    4. Hero worship nampak gayanya Tok Seman nih. No wonder VMY 2020 tak pasai pasai trdengaq ade yang nak bawa masuk;

      https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/11/07/pharaoh-exhibition-not-a-main-event-for-vm2020

      Pelik bin Anih

      Professor Nasi Lemak

      Delete
    5. Propessor....

      Baruni kamu viral satu berita konon2nya bila mohon bantuan cari Jho Low, pihak penguasa sebuah negara telah memberi jawapan kelolo... yg berkemungkinan JhoLow dah plastik surgery tukaq muka BERUANG??? Padan muka, negara luaq pun dh naik meluat nak layan..
      --------------------------------------------------------------------
      KOMEN BALAS:
      Menyentuh bab BERUANG nih, nak tanyalaj cikit, kenapa puak2 di sana seperti Najib, Rosmah, Jho Low, Kunan mempunyai penampilan fisik sama seperti orang2 loaded BERWANG, mewah, duit juta2, gemuk2 & tembam2.

      Mana BERUANG-BERUANG yg Montel2 nih dapat kekayaan berkoyan-koyan yerr- sila buat thesis & bagi tau nanti, boleh....??

      Delete
    6. Dulu ada 'aji umno motto' guna taja duit harami yahudi Goldman Sachs perolehan pinjaman riba 1mdb untuk sogok mendapat sokongan.

      Mai aiii, kini pulak dahh ada "aji lebai MCA Jek Seng', sumber datzng ntah dari aper & mana untuk beli undi di Tg Piai.

      Dah buang ketebiat nak mamposss kerr puak2 'Dolat Terpendam-pendam' nih.....??

      He he he

      Delete
    7. They are desperate Prof. Atuk dah jahanamkam negara dlm satu setengah tahun ini. Semua benda merudum kecuali hutang dan harga barang. Janji semua rupanya auta. Melayu digelar malas lepas dah dapat undi mereka. Aset Melayu dilelong pada Tauke. Melayu sangat marah ini. Begitu juga Cina yg bisnes mereka terkesan. Tg Piai buktinya. Ceramah DAP/PH orang dah tak layan. Begitu ketara kesedaran rakyat terhadap kegagalan PH ni.
      Pak Othman, Herman dan RD cuba sedaya upaya nak spin auta mereka. Namun rakyat dah celik. Tak nak kena patuk ular kali kedua. Kesian 3 orang ni terpaksa menulis tanpa fakta untuk pertahan PH dan Atuk....

      Delete
    8. J, jika kamu masih tak berpuas hati, aoa kata kamu jumpa saya di Tg Piai agar kita sama2 buat laporan polis/sprm untuk saman Tun M.

      Bagaimana setuju....?? Jika tidak, toksah banyak songel melalak melolong macam Jalang tak laku, fahamm,,,...??

      Tuu lah padahnya bila kamu berauta guna 'Kotex' bukan berhujah dgn kontext....!!

      Tak sabar menunggu kamu di Tg Piai.

      Delete
    9. J nov 8 07:34

      "Pak Othman, Herman dan RD cuba sedaya upaya nak spin auta mereka. Namun rakyat dah celik. Tak nak kena patuk ular kali kedua. Kesian 3 orang ni terpaksa menulis tanpa fakta untuk pertahan PH dan Atuk...."

      KESIMPULAN:
      Dah ler selalu ulang benda yang sama, mengulas pula di luar Konteks rupa rupanya J si Julia nih PERASAN...
      its ok lah, seperti pesan bijaksana sahabat baik bini Rosmah, Benjamin Netanyahu ....
      "biarkanlah Luncai terjun dengan labu-labu nya"
      BIARKAN BIARKAN BIARKAN
      Cheers J si Julia🏖

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    10. Mari kita tengok telatah bodoh Tikus AnonyMOUSE Kejora di blog 'Putra Merdeka'......

      Tanpa Nama 9 November 2019 11:39 PTG
      TERKINI : Syed Saddiq TERSASUL meng'ARWAH'kan Calon PH, Haji Karmaine

      Tanpa Nama 9 November 2019 11:41 PTG
      Mmg arwah lah calon PH ni kena benam PRK Tanjung Piai ni...

      Tanpa Nama 9 November 2019 11:43 PTG
      maka marilah kita arwahkan PH secara total sebagai parti yg berjaya memenangi hati rakyat dgn cara fitnah/tipu. setiap hari, ada saje penipuan yg ditaburkan kpd penyokong2 PH yg bodoh tak dpt menilai antara penipuan dan janji.

      Tanpa Nama 9 November 2019 11:46 PTG
      Menteri bodoh nk menonjol tapi benda lain yg tertonjol..Sat lagi PPBM terbenjol habis..Semoga PPBM terkubur di Tg Piai..Aminn

      Tanpa Nama 9 November 2019 11:48 PTG
      Mmng tk silap lah Mak aku menyampah ngn si Saddiq ni. Makna Arwah pun tk faham..... Hish hish hish....
      Cuba cakap Arwah Tun M, tngok apa jadi.... Ada bran ka saddiqqq.....

      REAKSI BALAS SAYA:
      Othman Ahmad 10 November 2019 1:34 PG
      Kejora terkinja-kinja terloncat-loncat membenta-bentan macam beruk makrip terkena belacan, aper hal yer.....??

      Heran, yg empunya diri tak ada masalah pun seperti statement yg keluar di akbar hari ini.....

      "TANJUNG PIAI:
      Petikan ucapan Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang ‘mengarwahkan’ calon Pakatan Harapan (PH) untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai, Karmaine Sardini, hanya kesilapan kecil sahaja.

      Karmaine berkata, beliau tidak mengambil hati mengenai perkara itu, namun menegaskan ia tidak perlu sampai dijadikan bahan politik parti pembangkang".
      -----------------------------------------------------------------------

      Sebaliknya angkaww, Kejora musibat masih mencicit lari macam tikus menyembunyikan diri, kenapa haaaa....

      MANA... MANA...MANA...DIA JAWAPAN MU ITU, HAAA...?? APA KAU TAKUT KERRRRR...???

      Aku masih menanti jawapan mu, beranikah angkaww datang ke Tg Piau buat kita bersama menyelusuri kampung2 di sini membuat tinjauan live.....??

      Dan....jika Angkaww masih tak berpuas hati, apa kata angkaww di Tg Piai nanti buat laporan rasmi Polis/SPRM untuk Angkaww saman Tun & AG Tommy Thomas & heret mereka ke muka pengadilan mahkamah atas tohmahan Angkaww konon salah guna kuasa & conflict of interest mereka..amacam, bolehkan, atau apakah angkaww nih memang jenis sembang kencang tapi sebenarnya bacol pengecut, tak gitu......???

      Tak sabar menunggu jawapan mu,
      Nukilan dari Tg Piai.


      Hapah pun tak dijawabnya.....!!

      Delete
  11. BERITA MENGGUMBIRAKAN DI PAGI JUMAAT YG PENUH BARAQAH
    GOOD SIGN OF OUR ECONOMIC RECOVERY.....!!

    Market Report
    7 Nov 2019, 05:20 pm

    KUALA LUMPUR: Sustained fund buying of index-linked counters underpinned the FBM KLCI’s advance on Thursday as it rose to its highest since late-August.

    The positive undertone of the equities market was also supported by stronger ringgit against the US dollar and also news that China and the US have agreed to cancel existing tariffs in different phases.

    T KASIH TUN MAHATHIR & LGE
    HIDUP PAKATAN HARAPAN
    HIDUP MALAYSIA BARU

    Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan YB Othman,

      🏁💪👍👌✌💪💪💪😎

      Saya yang menjalankan amanah,
      HERMAN ADNAN

      Delete
    2. Tudia.. b4 PGU14 berlagak pandai semacam.. dah yang ni apa pulak dah jadi sewel ke??

      https://youtu.be/OVoiuuaMScc

      Yanadeyyy.. ramai pemimpin PH dah going into their 2nd childhood phase la.. dan baya2 Guan Eng baru masuk tabika;

      https://youtu.be/4aor7H5wj-k

      No wonder penyokong sekadar tahap Tok Seman, RD dn Herman s/o Adnan.. kerja mimmic pokpekpokpek angguq2 geleng2 memanjang.

      Professor Nasi Lemak

      Delete
  12. Annie,

    Ulasan kau tepat..ini membuatkan pentaksub pentaksub PH bagai nak giler bagi komen komen hancing kat blog kau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambungan....

      INDIA MENERIMA PADAH BILA MENENTANG TUN MAHATHIR


      As often happens in Modi's leadership, when faced with a challenging reform decision, he blinked. There is scant support for open trade in India at the best of time. But over recent years Modi failed to rally even what little there was.

      This is not to exaggerate what RCEP might have achieved. The deal is shallow in its ambition, acting mostly to tidy up existing bilateral agreements. Its economic impact will be relatively small. Had India joined, its economic effect would probably neither have been a triumph nor a disaster.

      In one sense you might even argue that Modi's decision is coolly realistic. To take advantage of RCEP, India needed to focus on those complementary reforms, for instance by changing labor and taxation regulations to boost manufacturing.

      Modi might have judged that he was unlikely to be able to deliver them, or at least not at a political price he was willing to pay. Either way, it is a sad reflection on India's reforming ambitions, especially at a time when its economy is badly in need of a boost.

      It also suggests that India's long-stated ambition to become a global manufacturing powerhouse is in effect on hold, given that RCEP would have made it easier for its exporters to gain a foothold in the global value chains that dominate international production.

      The biggest downsides are geopolitical, however. In walking away India has clearly lost credibility with ASEAN. The Southeast Asian bloc waited patiently for India to join, precisely because it did not want a new trade area dominated by China.

      Modi's government says it wants to be a "leading power," shaping the rules that govern Asia. Now it has walked away from one of the region's most important new rule-setting forums. India's fear of Chinese domination is reasonable. Simply ceding ground to China at such forums is not.

      It is of course possible that Modi's decision is merely a hardball negotiating tactic. The remaining RCEP nations could regather and offer fresh concessions, tempting India to sign up next year. But the likely outcome is that RCEP will now move ahead without India, raising serious questions over its ambitions for economic leadership.

      Modi's decision raises a simpler question too: if not now, when? Having won a thumping second election victory in May, it is hard to imagine an Indian prime minister being in a stronger political position to take the kind of tough, long-term decisions RCEP represented.

      For the world, India's decision is just as worrying. Until now, it was possible, just about, to count India as part of the loose coalition of nations that favored open trade and supported the existing economic order. Modi himself gave a speech at Davos in 2018 gingerly making the case for globalization. Yet given the opportunity to put those words into action, he balked.

      Ultimately, Modi's choice carries uncomfortable echoes of Donald Trump's move to lead the U.S. out of the Trans-Pacific Partnership in 2017. Trump's decision did lasting damage to America's economic standing in Asia. Modi's is likely to do much the same.

      Delete
    2. PENANGAN TUN MAHATHIR DI PERSIDANGAN ASEAN, BANGKOK
      President Amerika takut bertemu muka dgn Tun M
      PM India dikecam hebat
      ---------------------------------------------------------------------

      It is hard to view India's decision to abandon the Regional Comprehensive Economic Partnership trade deal, or RCEP, as anything other than a historic blunder.

      At Monday's ASEAN Summit in Bangkok, Prime Minister Narendra Modi was expected, after years of grinding negotiation, to sign up to the 16-nation agreement. Instead, he told fellow Asian leaders that India was out.

      The result will frustrate RCEP's remaining members -- the ten nations of ASEAN, alongside Australia, Japan, New Zealand and, most significantly, China -- all of whom hoped India would join.


      But the real loser will be India itself. Modi's government now sits outside both of the trading blocs that will define Asia's future: RCEP and the 11-member Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership.

      Modi's decision makes China the overwhelmingly dominant voice in a new deal, which, with India included, covered around a third of global gross domestic product. More to the point, it sends alarming signals about India's commitment to both trade and domestic economic reform more broadly.

      In private, Indian officials say RCEP's terms remained unfavorable. Joining risked a flood of cheap Chinese imports in sectors like electronics. India had tried and failed to win substantial concessions in areas like work visas for its software outsourcing sector.

      To be fair, signing up did come with risks. India ran a $58 billion trade deficit with China in 2018. That could well have increased if India jumped into RCEP but failed to introduce complementary reforms to boost domestic competitiveness. There were legitimate worries about import surges from China's state-dominated economy too.

      Having negotiated hard for years, however, India had already won concessions, including implementation delays stretching into decades and safeguards to protect sensitive sectors like agriculture. Over recent months it appeared as if Modi's officials were trying to join, deciding that RCEP was in India's economic and geopolitical interest.

      Delete
    3. TUN MAHATHIR MENGKAGUMKAN DI PERSIDANGAN ASEAN, BANGKOK
      AMERIKA & INDIA DIPERMALUKAN - HEBAT SUNGGUH TUN
      Mahathir captivates international audience at Asean summit

      November 8, 2019 @ 9:43am
      BANGKOK:
      When Tun Dr Mahathir Mohamad spoke at a dialogue session at the Asean Business and Investment Summit (ABIS) last Saturday on the sidelines of the just concluded 35th Asean Summit here, he called for the 10-Asean nations to speak with one voice on the global stage to avoid being bullied, by developed nations in particular.

      The outspoken and no-nonsense Malaysian prime minister made Asean’s stand very clear – Asean, with its 650 million population is a big global market and does not want to go into a trade war.

      “If they do something not nice to us, we have to be un-nice to them,” said the statesman during a 45-minute dialogue session held at the IMPACT Exhibition and Convention Centre at Muang Thong Thani, Nonthaburi.

      The 94-year-old politician’s sharp and analytical views on various current issues again captured the participants’ attention.

      “I love your prime minister.” “He is a sharp and outstanding leader” were the responses that came from a cross-section of local and foreign media covering the dialogue session moderated by ASEAN Business Advisory Council chairman Arin Jira.

      Dr Mahathir’s views on the US-China trade war at the ABIS 2019 were frank and could not be sidestepped. Although not officially remarked, many leaders to the Summit had expressed concern over its damaging impact on the global economy.

      “They felt that the prolong spat is disrupting the growth of trade and economy in the region. They would like to have a peaceful world where people can trade with everyone. I hope it can be resolved one way or another,” Dr Mahathir had said, adding that trade nations should return to the World Trade Organisation (WTO) principles.

      Dr Mahathir’s views were also shared by Chinese premier Li Keqiang, who at the Asean-China Summit had highlighted the need to uphold multilateralism and free trade in the wake of the mounting downward pressure on the global economy and new challenges, China state-owned news agency, Xinhua reported.

      The second and final summit hosted by Thailand as this year’s Asean Chair, also marked a significant accomplishment with the conclusion of the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) negotiations by all participating countries on Monday, leaving India out of the deal, after seven years of negotiations.

      After 28 rounds of negotiations and 18 ministerial meetings spanning about seven years, the negotiations were successfully wrapped up at the 35th Asean Summit. The deal is expected to be signed next year.

      The 15-RCEP participating countries - all 10 Asean countries and five non-member states - China, Japan, South Korea, Australia and New Zealand have concluded text-based negotiations for all 20 chapters and essentially all their market access issues; and tasked legal scrubbing by them to commence for signing in 2020.

      India has decided to pull out for now over concerns of several terms in the deal including protection of its domestic industry and influx of goods imported from China in its market.

      With India onboard, RCEP would have been the largest trade pact in the world, accounting a total of US$49.5 trillion in combined GDP and covering half of the global population.

      However without India, an analyst believed it is still the largest to date, albeit reduced in coverage and breadth.

      Delete
    4. Taksub pekatnya Pak Othman. Janganlah jadikan Atuk sebagai sembahan. Bateri Atuk pun dah nak expire. Apa akan jadi pada Pak sekiranya Atuk dah tiada? Takut breakdown nanti.
      Belajarlah agama Islam sikit Pak. Pak akan faham bahwa Islam larang 'hero worship' ni. Kembalilah worship Allah yg satu. Jangan sekutukanNya.
      Malaysia sendiri kini alami krisis ekonomi, politik dan pergeseran antara kaum yg runcing. Apakah ini bala dari naikkan Atuk sebagai pemimpin? Anak cucu Atuk sendiri aktivis LGBT. Apa yg sebenarnya Pak puja ni?

      Delete
    5. J yg guna 'Koteks' tak guna kontext....

      Dengsr nih.....

      DOA KAMI TAK PUTUS-PUTUS YG AKHIRNYA TERQABUL JUA…..

      BERITA MENGGUMBIRAKAN – BUKTI TUN MASIH RELEVENT & DIPERLUKAN
      GOOD SIGN OF OUR ECONOMIC RECOVERY…..!!

      Market Report

      KUALA LUMPUR: Sustained fund buying of index-linked counters underpinned the FBM KLCI’s advance on Thursday as it rose to its highest since late-August.

      The positive undertone of the equities market was also supported by stronger ringgit against the US dollar and also news that China and the US have agreed to cancel existing tariffs in different phases.

      T KASIH TUN MAHATHIR & LGE
      HIDUP PAKATAN HARAPAN
      HIDUP MALAYSIA BARU

      -------------------------------------------------------------------------

      Puja-muja, idola2 tak main. Tun hanyalah mentor bagiku.

      Jika sekalipun ada anak cucu yg lgbt (Naufzubillah), takkan seorsng ayah bertanggung jaeab. Bukankah soalan kubur sendiri punya diri kena jawab. Apakah Rasulullah SAW, Nabi Ibrahim AS, Nabi Nuh AS, Nabi Lut AS turut dipertanggung jawabkan di atas kekufuran bapa saudara, ayah, anak2 & isteri mereka.....??

      Toksah nak mengajar itik berenang kalau kail alahai hanya sejengkal, yer......!!

      Delete
    6. TRIBUTE TO THE GRAND OLD STATESMAN

      60 tahun Tun bersama
      Parti sudah darah dagingnya
      Pemimpin Perdana begitu lama
      Jadi terkenal penjuru dunia!

      Tempat beliau menabur bakti
      Jadi sebutan di sana sini
      Rakyat sentiasa bersenang hati
      Negara terkenal pemimpin berani!

      Kerana cinta kepada parti
      Yang batal diganti baru
      Seolah parti sudah sebati
      Dalam hati di dalam paru!

      Namun bila beliau bersara
      Semua pengganti tidak setanding
      Tidak bersungguh jaga negara
      Pemimpin sibuk mengumpul gading!

      Hajat Tun biarlah kekal
      Rimbun untuk bangsa berteduh
      Tapi pemimpin bertambah nakal
      Parti yg elok menjadi hodoh!

      Sudah tegur sudah nasihat
      Semua mereka tidak terima
      perlu singkir pemimpin yang jahat
      Jika parti nak kekal lama..

      Kini Tun kembali lagi
      Walau terpaksa bergalang ganti
      Mungkin hati berbelah bagi
      Adakah dulu masih dihati?..

      Manusia rancang Allah tetapkan
      Jasa Tun dikenang orang
      Kini musuh dikalangan rakan
      Depan tunduk belakang menyerang!

      (Courtesy of compatriot, Fan Tun)

      Delete
    7. Tok Seman
      12/222 sudah terang lagi bersuluh.

      Takyah pompekpokpek lebih.. buat malu kat dunia aje.

      Professor Nasi Lemak

      Delete
    8. Aduhai Pak, memang susah nak ubat. Masa Najib index dekat 1900. Masa Atuk kat 1600. Masa Najib ringgit 3.85. Masa Atuk 4.15. Masa Najib hutang negara 686 billion. Masa Atuk hutang negara cecah 800 billion. Masa Najib rizab Petronas 180 billion. Masa Atuk dibalunnya 80 billion. Masa Najib Khazanah beraset 130 billion. Masa Atuk susut ke 65 billion. Banyak yg dilelong dan ada yg susut. Belum kira dividen TH, ASB, KWSP, LTAT dsb. Mana lagi hebat? Sebenarnya Atuk ni jahil ekonomi. Banyak harta rakyat dipunahkan dengan kejahilannya. Dari Forex ke Perwaja. Anak cucunya pula ada tauke arak dan ada aktivis LGBT. Bukan saja Atuk jahil ekonomi tapi juga jahil agama.
      Cukuplah dengan pemujaan ni Pak. Kembalilah ke jalan yg lurus.

      Delete
    9. HARI INI INDEKS KLCI NAIK LAGI....!!
      ANOTHER POSITIVE SIGN OF ECONOMIC RECOVERY.

      November 8, 2019 @ 6:16pm
      KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia ended the week on a positive note after a range-bound trading day to close marginally higher, prompted by institutional support.

      At 5 pm, the benchmark FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) was 0.40 points higher at 1,609.73 compared with yesterday’s close of 1,609.33.

      The key index opened 2.24 points lower at 1,607.09 and moved between 1,606.02 and 1,614.19.

      On the broader market, the gap between gainers and losers narrowed to 419 against 412, with 449 counters unchanged, 713 untraded and 16 others suspended.

      Delete
    10. Tok Seman
      12/222 sudah terang lagi bersuluh.

      Takyah pompekpokpek lebih.. buat malu kat dunia aje.

      Professor Nasi Lemak
      -----------------------------------------------------------------
      Yg muka tak malu buat malu tuuu - angkawww lah...!!

      Ngaku2 professor, propessor tk - taik kucing, kan kan kan....??

      Baruni kamu viral satu berita konon2nya bila mohon bantuan cari Jho Low, pihak penguasa sebuah negara telah memberi jawapan kelolo... yg berkemungkinan JhoLow dah plastik surgery tukaq muka BERUANG??? Padan muka, negara luaq pun dh naik meluat nak layan..
      --------------------------------------------------------------------
      KOMEN BALAS:
      Menyentuh bab BERUANG nih, nak tanyalah cikit, kenapa puak2 di sana seperti Najib, Rosmah, Jho Low, Kunan mempunyai penampilan fisik sama seperti orang2 loaded BERWANG, mewah, duit juta2, gemuk2 & tembam2.

      Mana BERUANG-BERUANG yg Montel2 nih dapat kekayaan berkoyan-koyan yerr- sila buat thesis & bagi tau nanti, boleh....??

      Delete
    11. J yg guna 'Koteks' tak guna kontext....

      Toksah auta temberang.

      Nilai 1RM ketika Tun bersara/letak jawatan - US3.80

      Nilai 1RM ketika Najib diterajang keluar - US$3.988
      On the 8th May 2018 the spot inter-bank market saw:
      Open: 1 USD = 3.9405 MYR
      Close: 1 USD = 3.9888 MYR
      Average: 1 USD = 3.9656 MYR
      Lowest: 1 USD = 3.9522 MYR
      Highest: 1 USD = 3.979 MYR

      Delete
    12. Masih nak menegakkan benang basah lagi? Masa Atuk jadi PM 1981 ringgit 2.45. Masih dia 'pencen' 2003 ringgit dah merudum sampai 3.80. Hebatnya Atuk urus ekonomi... terima je lah kebenaran Pak. Kini pun habis aset dilelong. Aset dan rezab yg dibina Najib. Habis forex negara lesap licin masanya. Belum kira hutang negara yg melambung bawah nya kini. Terimalah hakikat Pak, RD dan Herman. Ayuh join rakyat celik dan usir PH dari Tg Piai... Terimalah nasihat Prof. Benda dah bersuluh pun tak nampak?

      Delete
    13. Kat pondok mana kamu belajar & takat tahap aper....??

      Seantero dunia kagum dgn kecekalan Tun M bersendirian melawan arus ketika 'Mahathir pegged the ringgit at RM3.80' when Asian currencies were attacked by rouge speculators during the 1997/98 Asian Financial Crisis.

      Tanpa beliau, negara tentu jatuh muflis.

      Delete
    14. Remember....in 1998, during the Asian financial crisis, then-Prime Minister Mahathir Mohamad, now Najib’s bitter political rival, pegged the ringgit at RM3,80 against the dollar. Sadly, the peg was maintained until 2005 only due to that lazy ZZZZ pm, Tun Dol.

      Delete
  13. Saya nak kongsi cerita perihal si Tikus AnonyMOUSE Kejora yg sibuk2 tak menyempat cebuk di blog Kluangman....

    Anonymous Saturday, November 09, 2019 1:30:00 AM
    Dgn satu kerusi nak perintah perak...nasib baik ada adun umno sokong....dah jadi mb dgn ihsan dikutuk plak orang yg beri ihsan tu...cakap siang pandang2....
    Kalau faizal betul2 tak puashati dgn DAP faizal dan penyokongnye masuk umno....Baru boleh ajar DAP...setakat merungut berseorangan hanye cari penyakit...tapi faizal tetap sayang kerusi mb....

    Reply
    Othman Ahmad Saturday, November 09, 2019 6:14:00 AM
    Haiyaaa...itu umno tak mau cakaplah, sulah mau mati punya. Itu pasat aler umno punya olang lompat sokong Bersatu.
    Ada butut tak......??


    Anonymous Saturday, November 09, 2019 2:43:00 AM
    MB PERAK YANG DUNGGU
    PEJA TERBUKTI MASIH TEBAL DNA UMNO, PERBUATANNYA UMPAMA MENGUTUK ISTERI SENDIRI DI DEPAN AWEK BARU
    “Macam saya di Perak, saya seorang terkontang-kanting nak lawan dengan puak-puak DAP ini.
    “Saya nak pertahankan tanah orang Melayu. Saya nak perjuangkan agama kita.
    “Saya buat itu pelan-pelan tapi Alhamdulillah kawan-kawan UMNO kat sana tak adalah marah-marah saya macam ni”.
    Di atas adalah kata-kata yang diucapkan oleh Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu dalam sebuah rakaman video ketika berkempen di Tanjung Piai bersama calon PH, Haji Karmaine Sardini di hadapan sekumpulan penduduk yang dipercayai penyokong BN

    Reply
    Othman Ahmad Saturday, November 09, 2019 6:19:00 AM
    Haiyaaa, apa pasat manyak bising2....??
    Ini negeli Pelak atak femes pasat tuu 'Ipoh Mali punyer'. Itu 'Ipoh Mali' takler munyi, tiam2 tapi manyak siok, ho...!!
    Butut2 Kanebo kosmetik....!!


    Anonymous Saturday, November 09, 2019 2:45:00 AM
    Ahmad Faizal atau Peja adalah satu-satunya Adun Bersatu di Perak yang menang dalam PRU14 lalu iaitu di Cenderiang dengan majoriti 39 undi berbanding DAP 18 kerusi, PKR 6 dan Amanah 4 kerusi.
    Perlantikan beliau sebagai Menteri Besar yang turut disokong oleh dua Adun UMNO yang melompat parti tentunya kerana parti-parti lain dalam PH menghormati persefahaman sesama sendiri, walaupun Bersatu hanya menang satu kerusi saja.
    Maka, apabila Peja mengatakan beliau seorang diri terkontang-kanting berlawan dengan puak-puak DAP untuk mempertahankan tanah orang Melayu dan kedudukan agama Islam di Perak, beberapa persoalan segera timbul daripadanya.
    Apakah perbuatan DAP yang cuba menggugat tanah orang Melayu dan kedudukan agama Islam di negari Perak sejak 18 bulan lalu?
    Bolehkah beliau memberi contohnya?
    Dalam hal ini, Peja mesti bertanggungjawab menyenarai atau memberi contoh apakah perbuatan DAP tersebut sehingga beliau terlihat begitu lancar saja mulutnya malafazkan kata-kata sedemikian rupa.
    Jika beliau gagal berbuat demikian bermakna Peja telah berbohong dan secara sedar sudah memburuk-burukkan DAP sebagai rakan sendiri yang turut menyokongnya sebagai Menteri Besar sebelum ini.

    Reply
    Othman Ahmad Saturday, November 09, 2019 6:23:00 AM
    Angkaww sibuk sampai berak tak cebuk, aper kehal....??
    Angkaww sapa, haaa - Nama pun takdak, ehh pegi jalan daaa....!!

    ReplyDelete
  14. https://www.facebook.com/najibrazak/posts/10156486452695952

    undi pun pasal halal hainam tak jadi masalah!!!! boleh makan semua......

    ReplyDelete
  15. Can get cancer just by reading these Melayu monkeys arguing with each other. All low life no brain PKHKC.

    What a shithole country we live in.

    ReplyDelete
  16. Pak Man, berapa untung yg dah Pak Man buat dari pasaran saham yg Pak Man kagumi sekarang ni?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. T kasih di atas kekepohanmu sampai nak tahu jumlah keuntungan pasaran saham ku.

      Oleh yg demikian, aku dgn berbesar hati mengundang kau ke Tg Piai agar kau dapat nenyaksikan dgn mata sendiri bukan hanya omong kosong, sembang kencang auta temberang.

      Sila beritahu tarikh & waktunya. Tempatnya di mana2 Balai Polis yg berhampiran demi keselaamtan,

      Saya yg menuggu

      Othnan Ahmad
      Without Fear And Favour

      Delete
    2. Actually market is quite good for company in oil industry. All on the uptrend. Next industry to watch is property stock. They have bottom out incentive by government shd drive it up.

      Delete
  17. Monday, November 11, 2019
    The Bugis Is On His Way
    Good news folks. The Court has ordered the Bugis to defend himself.
    Isteri Rosmah is on his way to BambooRiver Serviced Apartment
    1. (Bloomberg) -- judge ordered Najib to defend himself
    abuse of power in 1MDB.

    judge announced case will proceed

    Najib's involvement in 1MDB unit was “pervasive and imperious”
    personal interest beyond that of public office, judge said

    prosecutors called dozens of witnesses
    Najib engaged in “planned, premeditated criminal breach of trust”

    His lawyers said he had been misled by Jho Low

    case hinges on whether Najib knew RM42 million in his accounts
    came from SRC International
    “incredible” for Najib to say he wasn’t aware of sum in his accounts
    he made no police reports and didn’t sue the bank for wrongful deposit


    2. theedgemarkets.com

    Judge finds prima facie case for Najib's defence to be called

    judge said Najib approved short term loan when SRC cannot pay KWAP loan
    This shows Najib abused his office for gratification

    accused's interest in SRC can be seen in its formation in Jan 2011
    until money disbursed to his account in Dec 2014 and Feb 2015

    The accused had interest in SRC where he had total control
    resulting in RM42m deposited into his accounts, a gratification

    It is for the accused to rebut the evidence
    I find the element of abusing his position has been proven
    as such a prima facie case should be called
    KESIMPULAN:
    Itulah Dato Seri, masa PM dulu tak mahu dengar cakap saya. Berapa tahun saya dok sebut pasal isu 1MDB dan SRC. I first flagged 1MDB before 2010. That's TEN LONG YEARS ago.

    Even when this trial started I blogged here that your lawyer is taking an extremnely risky defense strategy by ADDUCING evidence and arguing kononnya you did not know what was going on and that JoLo conned you all the way.

    What a lame strategy. Now you sudah kena.

    Your lawyer DID NOT REFUTE the evidence presented by the Prosecution. Instead he acknowledged all the evidence presented and even introduced new evidence that has worked against you.

    His sole defence was that you did not know.

    Again Kipling's adage is proven - they are but nature's children.
    Childish protoplasm running around in a real world.

    Here is some free advise.

    1. Get a new lawyer.
    2. It is not too late to try other options.

    PEJUANG TANPA NAMA

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAJUK BERITA DI MEDIA2 UTAMA TERSEBAR LUAS SEANTERO DUNIA….!!

      11 November, 2019
      KUALA LUMPUR
      Datuk Seri Najib Tun Razak diperintah membela diri terhadap semua tujuh pertuduhan menyelenyeleweng sejumlah RM42 juta daripada dana SRC International Sdn Bhd.

      Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali mengumumkan keputusan itu pada pukul 11.34 pagi.

      Delete
  18. After being “terkejut” that he was not acquitted, Najib will now take the stand in the "kandang orang bersalah' next month to tell his side of the story.

    Meanwhile, Najib's legal team will file contempt (tak puas hati) charges against a politician, journalist and newspaper in relation to comments made over the SRC International trial.

    Dah kalah nak salahkan orang lain pulak.

    Najib..Najib, tak serik2 angkaww, yerr....!!

    He he he

    ReplyDelete