Saturday, 18 July 2020

Fix things first instead of talking too much

I'm now in the East Coast, resting for the weekend.

It's nice here. Feel very peaceful.

I think things are more settled now as the Covid-19 situation began to eases off in this country several weeks ago.

The fear of a second wave is still there but I'm more relaxed now.

The political situation is also looking more stable.

Everyone knows now that the current government can function despite its thin majority in parliament.

Personally, I prefer a fresh general election but if the government does well, I don't see any reason why I need to make too much noise about it.

Okay, they do need to make some adjustments like stopping the stupidity among some of the ministers and stuff but overall, at this juncture, they seemed to be better than the previous Pakatan government.

They handled the Covid-19 situation well and didn't do anything that riled up too many people like what Pakatan did when coming to power in 2018.

Bear also in mind that it's now not anymore about who is in power but rather whether those in power could serve the people and country.

My only wish now is for this country to recover from the Covid-19 pandemic as soon as possible and I believe the current government is trying to do exactly that.

The politicians also need to fix their own houses first for now.

They are in a mess, okay.

Pakatan, despite their complaints should know that they are not yet in shape to wrest back power after the damage they inflicted upon themselves during their infighting.

Dr Mahathir, who led them to the GE14 victory, along with his supporters are no longer with them.

I think I got it right when I said way back then that Dr Mahathir would never let Anwar becomes PM.

He knows that Anwar as Malaysia's PM would be a disaster for the country.

Umno and its BN allies also need to properly get back in shape.

Some of the shits which caused their GE14 defeat are still there and they need to remove those.

Otherwise it's going to be the same nonsense as it used to be.

I'm hoping that the next Umno election, scheduled next year if I'm not mistaken, would be good for that.

The other political entities need to do the same too, except maybe those in Sarawak, which I think are the only stable ones for now.

Well, I guess that should leave us Malaysians with some breathing space to properly get things in order during this Covid-19 recovery period.

The least politicking the better for now.

I also need time to recover financially. Lost quite a bit during the lockdown.

Thought of doing some small online business.

Simple stuff like selling ready-made roti canai and curry puff or even beauty products and indoor sports equipment.

Or maybe I  can use this blog to promote other people's small online businesses.

See lah how.

Okay, I'm going back to resting.

Hope you all have a good weekend too.

Cheers.

70 comments:

  1. Me too concurs what you wrote, Ms Anne.....

    "
    Dr Mahathir, who led them to the GE14 victory, along with his supporters are no longer with them.

    I think I got it right when I said way back then that Dr Mahathir would never let Anwar becomes PM.

    He knows that Anwar as Malaysia's PM would be a disaster for the country.

    Umno and its BN allies also need to properly get back in shape.
    Some of the shits which caused their GE14 defeat are still there and they need to remove those".

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're the real shit eater.

      Delete
    2. Madey sudah tidak diperlukan...

      Madey lead PH dlm Pru14 tapi menang 13 kerusi jer...malu besar beb.

      Delete
    3. En Othman,
      Kami di blog Shahbudin rindukan komen bernas dari En Othman. Dah hampir seminggu En tak berkunjung ke sana.
      Sejak akhir-akhir ini, bukan main lagi si Kejora tu menghentam TDM.

      Delete
  2. ALL MY BITCHES LOVE ME..!!

    Nama cucu kesayangan Bekas Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad ini adalah Osama Bakar@ Osman Jailani (oopppss itu pemain sexsapone cerita P.Raaammmlee lah..!!) iaitu Othman Bin Mirzan.

    https://troopersantidapclub.blogspot.com/2017/11/syok-betul-cucu-madey-kutty-dengan.html?m=1

    Anak cucu nih dengan penuh angkuh dan bongkak memuat naik gambar beliau tidur bersama anjing-anjing kesayangan dengan kapsyen “All my bitches love me” dalam lama instagram yang dikongsikan secara umum.

    Hebat sungguh Gaya hidup cucu Melayu Baru ni yang beragama Islam. Menyentuh anjing yang merupakan najis mughallazah kecuali dalam beberapa kondisi tertentu.

    Memelihara anjing dan tidur bersama najis berat tersebut bukan kondisi yang dibenarkan dalam Islam.

    Oleh itu jangan memanipulasikan agama Islam untuk menghalalkan gaya hidup Melayu Baru bersama anjing-anjing kau..!

    Bapanya yang bernama Mirzan pernah dikaitkan dengan pembelian kilang arak San Miguel Corp di Filipina.

    Makciknya yang bernama Marina@Gereja Mahathir sering dikaitkan dengan kebebasan seksuliti merdeka Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender(LGBT) SIS dan gerakan COMANGO yahudi haramjadah

    Datuknya pula Mahathir dikatakan cuba berlagak bagaikan malaikat apabila mendakwa semua orang salah dan yang menunaikan haji sah melalui 1MDB adalah haram.

    Othman Mirzan anak cucu Melayu Baru yang sering memaparkan gaya hidup mewah dalam laman sosial beliau kini memalukan rakyat Malaysia.

    Hanya berstatus cucu terkaya melalui rompakan khazanah orang Melayu dan bailout beratus billion. Jangan perasan bagus wahai anakcucu Melayu Baru ini.

    Cucu Saudara CEO PNB jual Plaza Damansara kepada kroni Daim pun fake degree jugak ker..!?

    Langit kau orenggg tak selalu cerah lahh wahai cucu cucu sekelian.!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poodah...cheap shot Anon 19:20, tak habis2 jaja cerita ahli keluarga sedangkan tu presiden umno gunakan duit wakaf yayasan untuk tebus hutang saham untuk anak dia tak haram pulak.

      Typical umnoputra, tak pakai tudung dosa besar tapi tak amanah, salah guna kuasa, tak apa, boleh cuci dosa dgn tiap2 tahun pegi haji/ umrah atau bina tahfiz. Manusia munafiq!

      Delete
  3. Mak Lampir ini ada fake degree... masih nak adakan Pilihanraya Tempatan dan diri dia pun tatau mana satu yg persepsi mana satu realiti yang dia duduk skg ni...

    Apa apa pun rakyat dah tahu mak lampir , tuan semburit ini punya pendirian... so next PRU di dapati Ampang Gombak Temerloh calon yg dikenal pasti untuk di simen...!!

    ReplyDelete
  4. PN did exceptionally well as is, to bring the covid 19 curve down. Its a well coordinated TEAM EFFORT under "ONE NAKHODA".. Alhamdulillah syukur sgt2. Salute.

    Siapa yg tak setuju, please go to USA and fly your kites there, wokay?

    Dalam persidangan Dewan yg sdg berlangsung, wakil2 yg galak dan gedik bangkit issue2 racist, PATI, human rights bla bla juga dipersilakan go to USA and fly kites there wokay.

    Wakil2 mana yg galak guna taktik menakut2kan rakyat dan pelabur2 domestic dan foreign, lu olang juga can go to China or India and fly kites there, okay?

    Yang pilih Semporna sbg calon PM9 pula, elok sangat gi sja pulau sipadan and fly kites there.. doakn takde pirates landing masa hang dok main wau sana nanti wokay?

    Have a nice day everyone..

    Professor Nasi Lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nothing to be proud of. It is basic text book sop. Good part is pokitical is willing to listen to professional.



      Delete
  5. Tun mendakwa rakyat kini tidak senang dengan pentadbiran Muhyiddin sebagai perdana menteri, terutama ketika negara berdepan pandemik Covid-19 yang menyaksikan banyak pihak menerima kesan, antaranya kehilangan pekerjaan dan pendapatan.

    ps . Kalau PKP tak buat tak tahu lah aoa nak jadi.. pH buat apa selama 22 bulan. Masa Covit19 Ari pertama PN perintah minggu pertama dah lockdown.

    Beliau berkata, Malaysia bernasib baik kerana pengurusan pandemik itu dan kesannya kepada persekitaran dibuat oleh golongan profesional, bukan sepenuhnya oleh ahli politik.

    ps. Maak aai politik kalau tak Mahyuddin yg PM Malaysia dah jadi mangsa Civit19 beratus ribu dah mungkin akan jadi modal besar pH pulak untuk hantam PN... udah udah la lidah bercabang tak guna ni...!!

    “Apabila kita halang orang keluar rumah, mereka tidak dapat bekerja dan berniaga. Kadang-kala kebuluran. Ramai daripada kita ini cari makan secara harian, iaitu kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang.

    ps. Ini walaun unta atok lidah bercabang kena ingat hari ke 5 Atok jadi PM Opcom sykt Boboi dapat kontrak beratus juta ringgit. Baru sekarang cakap pasal orang miskin..

    Kepalo pundek mamak tak sedar diri ni..!!! Puiiii..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cakap pasal keluarga dari pm4 ke sekarang yg kaya raya. Selective ingorant. Yg buat Genting tu keluarga siapa. Yg buat lrt tu keluarga siapa. Yg kaya dgn 1mxxb tu siapa bolih beli rumah di usa tu keluarga, yg di tuntut tax juta2 tu keluarga siapa. Semua org dan keluarga politik ada jadi kaya tak perlu belajar tinggi. SO when you talk talk rationally.

      Delete
  6. #BMF ( KEMPEN BUY MUSLIM FIRST)

    Pembukaan pasar raya Elewsmart milik pendakwah terkenal Ebit Lew diserbu serta mendapat sokongan luar biasa umat Islam di Malaysia.

    Bertempat di Bandar Baru Bangi, orang ramai mula beratur seawal pukul 6.30 pagi hingga satu ketika barisannya telah melebihi DUA kilometer

    Dari dolu lagi dah beri Formula Turun Harga (FTH)

    FTH = #BMF + JUARA ASNAF --- Pers (1)

    FTH = KASI MELINGKUP BZZ PUAK TU + TEPOKK -- Pers (2)

    Persamaan (2) dalam pers (1) :

    KASI MELINGKUP BUISNESS PUAK TU + TEPOK = #BMF + JUARA ASNAF


    Peniaga Islam yang lain jom gunakan Formula (FTH) ini sambil kempen #BMF






    ps : PEMIMPIN PKR RAPIJI & ABG SAIFUD'D BANYAK FORMULA TAPI SUMA FORMULA BODO PIANG TAK BOLEH PAKAI...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BMF hangat2 tahi ayam..

      Dah sunyi sepi..

      FTH tai koo cing...

      Ebit liew bukak 1 kedai dah bising...ingat buka 100 kedai di seluruh mesia..

      Delete
    2. DOK TUNGGU SELUAQ DALAM DAN BAJU DALAM BUATAN MUSLIM..HEHEHE

      Delete
  7. Kerajaan muyidin hanye ada 111 sokongan...simple majoriti 112...

    Kerajaan muyidin tidak stabil...bila pembentangan usul mp2 PN tidak boleh cabut...muyidin sendiri kena ada di parlimen dihari pengundian....hj hadi tidak boleh tuang lagi..

    muyidin berada dlm tekanan...muyidin kena pandai jaga hati mp dan parti yg menyokong tebok atap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 10:02.
      Pada pandangan Saya,yg sangat tertekan adalah bekas Ahli kabinet PH & penyokong2 PH.
      Sindrom Kehilangan Kuasa sangat hebat tekanan nya .Ada bekas Menteri yg macam hilang akal,cakap terjerit2 & merapu.Fikiran rasional sudah hilang.
      PM Muhyidin masih Ada 2 MP Lagi,1 Max Ongkili (Menteri,PBS) & 1 Tim.Speaker = 113 MP PN . Majority masih kepada PN .
      "Simple Majority" tetap bolih bentuk kerajaan.
      Jolokan kerajaan pintu belakang,Tak Sah,tebok atap Hanyalah cara untuk kurangkan rasa tekanan hilang kuasa & jawatan, juga rasa kebodohan yg amat sangat kerana menjatuh kerajaan sendiri .

      Delete
    2. 111 tu sudah termasuk timbalan speaker yg dilantik selepas undian..

      Hari undian usul semua mp PN kena hadir...tak hadir usul kerajaan tak lulus..

      PH sudah biasa jadi pembangkang....tak ada tekanan...umno dan muyidin tertekan...umno an muyidin takut hilang semula kuasa....

      Muyidin kena ikut telunjuk geng tebok atap..

      Delete
    3. Jumlah Kerusi MP 222 .
      222 tolak 109 (PEMBANGKANG)= 113
      Kedua2 Timbalan Speaker adalah MP Kerajaan.

      * 222 - 109 = 113

      Delete
    4. Hey nama samaran...timbalan speaker dilantik selepas undian daa...maknanye 111 sudah termasuk semua timbalan speaker dlm bilangan 111....

      Kepala masih samar2: ker?..

      Delete
  8. PH tanpa madey adalah satu kebaikan yg amat besar....madey telah merosakkan jenama PH kerana kuat putarbelit...

    Akhirnye madey yg dibelit oleh muyidin dan azmin..

    Madey sudah dipinggirkan oleh majoriti rakyat malaysia..Rais Yatim Hamid alibaba zahid mat arip Khairudin botox dan ramai lagi penyokong kuat sudah tidak pedulikan lagi madey...

    ReplyDelete
  9. Jika umno masih kekalkan pemimpin yg ada label penyamun umno kekal tidak akan disokong oleh pengundi atas pagar....

    ReplyDelete
  10. "Satu negara susah sebab kecelakaan sebuah Parti Melayu bernama UMNO"


    Bodohnya UMNO

    UMNO paling rugi berkawan dengan PAS.
    UMNO itu parti Melayu.
    Patutnya 'conquer' negeri 100% Melayu macam Terengganu, Kelantan dan Kedah.

    Tetapi sekarang sudah kawan PAS, nak bertanding pun tak dapat.

    UMNO dah lama berakar umbi di negeri-negeri itu sejak MERDEKA.
    Rugilah ketua-ketua bahagian UMNO dan cawangan UMNO kat situ.
    Ternganga saja lah.

    Tengok saja lah PAS seronok dapat kerusi situ.
    PAS untung UMNO rugi.

    Najib yang melemahkan UMNO sebenarnya.
    PH masih susah nak menang di negeri-negeri itu sebab orang sana nak Parti 100% Melayu.

    Masa zaman Tun Mahathir dalam UMNO, UMNO tapaw seluruh negeri dalam Malaysia kecuali Kelantan.

    Lepas saje Tun Mahathir, UMNO hanya tinggal Pahang yang UMNO solid.
    Negeri-negeri lain semua Parti lain dah tapaw.
    Bodohnya UMNO.

    Parti sudah reput.
    Orang atas UMNO nak duit je.

    Orang bawahan saja yang susah payah sokong dan sayang UMNO.
    Bagi tongkat lagi - untuk UMNO hidup.
    Kalau tak, lama dah UMNO bungkus.

    UMNO makin pening sebab duit dah tak sebanyak dulu.
    Kek tinggal sekeping je.

    Dia orang akan ambik duit 'rakyat' untuk beli 'rakyat' balik.
    Sakaw K-SP, sakaw TH.

    Akan habis juga. Jahanam kita bro.
    Sebab UMNO tak nak mengaku 'gagal'.

    Satu negara susah sebab kecelakaan sebuah Parti Melayu bernama UMNO.

    Berapa lama lagi orang bawah boleh 'support' UMNO?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah la kau nak jadi batu api

      Delete
    2. pas dengan umno berganding...RBA punya bontot pulak panas

      Delete
    3. Umno tu melayu. Pas tu islam. Melayu tak terpisah dari islam. Kalau terpisah jadilah melayu liberal. Yang celaka tu parti2 evangalist & liberal yang bertapak di bumi Melayu iaitu DaPkr

      Delete
    4. Cokelat paham ker definasi liberal?...umno dah lama liberal...pas ikut umno pon dah jadi liberal...kilang arak casino kedai toto bebas mcm biasa...oktoberfest pon tak ada demo lagi..m

      Delete
    5. Soalan kubur tak ada sentuh pun 'apa bangsa kamu'.

      Melayu bukan saja malas, mudah lupa, kuat zzzzz, tak boleh berdikari, makan suap, makan minta disuap, malah bertambah LAYU sejak berPMkan Pak Lah, Najib & Muhyiddin...

      Delete
    6. Pxs dah banyak kali kena tipu olih uxxo.Kali ini akan kena.lebai bila dapat pulut ruu hudud pun buang longkang.

      Delete
    7. Turki tu islam mesir tu islam. Masih mahu berperang. Saudi tu islam yamen tu islam berperang. Kitab mana yg di pelajari yg melayu misti bersatu. Ini mainan politik.T20 melayu 52% B40 melayu 72%. Yg T20 tu tak akan tolong yg B40. Kapis.

      Delete
  11. Soalan hadirin 6:

    Jika Tun Dr Mahathir menubuhkan parti baru apakah parti baru ini akan bekerjasama balik dengan PH?

    Jawapan Tun Dr Mahathir: Parti baru ini tidak akan bekerjasama balik dengan PH kerana PH masih mahukan Datuk Seri Anwar sebagai PM. Saya memang tidak boleh bekerjasama dengan Datuk Seri Anwar.

    Kikiki haahh otai otai Refomis sekelian

    saya ulanggggg...!!!



    haaahh ttepokkkkkkk....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surah Yassin ayat xx:

      "Dan (hendaklah diingat bahawa) sesiapa yang Kami panjangkan umurnya, Kami balikkan kembali kejadiannya (kepada keadaan serba lemah; hakikat ini memang jelas) maka mengapa mereka tidak mahu memikirkannya? "

      Delete
    2. Madey berambus lagi baik untuk PH...

      Parti baru madey nak kutip ahli Bersatu...berape orang yg masih suka dgn madey?...

      Tak ada ahli Bersatu yg menangis bila madey ditendang oleh muyidin....

      Ramai dah muak dgn putarbelit madey..

      Delete
    3. https://youtu.be/QB12tTGwnkU

      Delete
  12. seen any new born bayi being in longkang in east coast
    maybe CT Zelliah letting marry young is working
    over here West coast

    Bayi masih hidup dijumpai dalam tong sampah
    July 17, 2020

    Baby found dumped on porch roof in Ipoh
    Saturday, 18 Jul 2020

    Newborn baby girl found inside a box by the roadside in Ampang
    Sunday, 19 Jul 2020

    ReplyDelete
  13. Anonymous19 July 2020 at 09:29
    #BMF ( KEMPEN BUY MUSLIM FIRST)

    "by malai first" ke
    buy moslim first

    PAS parti ada 1 juta member meroyan royan nak buka kedai #BMF
    di merata rata tanah melayu.
    diam daim cina moslim dah nak buka 10 kedai

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.38

      bila muslim di jadikan teladan maka kaum apa sekali pun yang angkat ajaran islam ianya wajib disokong.. kalau muslim tu dari keturunan india atau yahudi sekali pun selagi ia mengikut ajaran islam ia wajib disokong


      jangan jumud wahai sedara..!!

      Delete
    2. Muslim melayu PAS kata boleh bohong demi parti?...ada nas demi parti?..

      Delete
  14. aturday, July 18, 2020
    Zaman PH dahulu semua bangkang apa yang dilakukan, bila PN berkuasa asyik teruskan apa PH buat dulu..
    Asuwadi Ismailh

    Awal kemenangan PH dulu...Menteri agama kata kita utamakan yang perlu dulu seperti Guru KAFA akan di serap jawatan tetap..

    Masa tu Pas sibuk desak isu RUU 355...isu LGBT dan banyak lagi....

    Hari ni Menteri Agama pun akan sambung apa yang PH buat dulu...tak ada pulak puak Pas nak desak isu yang dulu mereka marah pada Mujahid.

    ReplyDelete
  15. BERITA
    'PN sukar yakinkan pelabur kerana majoriti tipis di parlimen'
    Diterbitkan sejam lepas


    Bekas menteri kewangan II Johari Abdul Ghani memberitahu bahawa kestabilan politik sangat penting untuk pemulihan ekonomi semasa pasca-Covid-19.

    Oleh itu, beliau menjangkakan ia mungkin sukar bagi kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang berusia lima bulan, dengan hanya mempunyai majoriti tipis di Dewan Rakyat, untuk menarik pelaburan asing.

    “Sehubungan itu, untuk membangunkan ekonomi negara, perkara nombor satu yang perlu diambil kira ialah berhubung kestabilan politik.

    “Kalau hanya ada kelebihan satu atau dua (kerusi dalam parlimen) maka susahlah untuk menarik pelabur datang ke Malaysia,” katanya seperti dilapor Kosmo!.

    ReplyDelete
  16. Its not Mahathir, Ai x jadi PM 8...
    Tuhan x bagi!
    Mahathir sudah sangat tua. Muhyiddin ganti buat kerja. Sibuk sangat laa slim majority konon,terus Slim's seat
    Vacant....
    Ada brrani krr Najib, Zahid take chances nak snap election...
    PKR boleh menang Slim kalaubetul caranya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada masa PASus masih tegas mahu tutup kilang karlbert dan lesen jual toddi di Mesia kecuali di Kelanteh.
      research adakah ini halal untuk di telan.
      dengar masa depan banyak teknolgi beginin di hasil kan!!!!!

      KFC announces plans to use 3D bioprinting process to make chicken nuggets

      Delete
    2. Vaccines cv19 ...
      Jangan ada msngkuk tanya ' HALAL TAK"...

      Delete
  17. PH jatuh ramai sakit jiwa ye....so tau lah puak mana yg duk conteng mural pic hero kita. Ada masa lagi sebelum PRU15...gi lah buat treatment sakit mental tu. Jangan blackout mcm Atok n gang. Atau sasau mcm Khaid Carlsberg Broker...Ekonomi negara tetap down selagi hak memimpin negara tak di kembalikan kepada BN. Menang PRU14 pun sebab seronok memfitnah Najib n Umno. Takde orang nak melabur kalau kerajaan tak stabil. Para pengundi pun bawak2 lah insaf...suka agaknye kena buang kerja , gaji kena potong...mintak sedekah sana sini. Tu lah kutuk lagi GST padahal duit GST tu lah yg menyelamatkan rakyat skrg dgn bantuan2 BPN BSH etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poodah...bangga sgt le zaman najib tu, berapa banyak pelabur2 besar yg najib bawak masuk? Kalau takat uber & pelabur china ecrl yg berat sebelah, toksah le bangga sgt. Beriya pi ampu trump, trump sebelah mata pun tak pandang.

      Hanya penyokong totok umno yg buta hati saja yg tak nampak apa2 kesalahan dlm cara najib & rosmah uruskan pelaburan negara. Masih tak sedar diri yg rakyat dah muak dgn salahguna kuasa pemimpin & warlord umno. Umno mungkin menang ge15, bukan sebab rakyat suka umno tapi sebab pemimpin pembangkang caca marba.

      Delete
    2. Ada bukti puak PH yg conteng?..

      Delete
    3. ketua ketua GLC pun tak pandai sebut Ingris, lu fikir akan mali pelabur Jepun baru!!!!!
      Kamboja pun politik macam "negeri sakai" ngapa banyak kilan pakaian ke sana????????

      Delete
  18. Haiyaaa Ayoyo Ama Apa!

    "around the world have reported a total of 14,851,246 confirmed cases of the coronavirus COVID-19 that originated from Wuhan, China, and a death toll of 613,146 deaths.."

    Yg gedik galak2 masih dok menghoyan PM9 PM9 PM9 PM9.

    ...PM7 sonyap2 letak jawatan apasal?
    ...Bersatu, PKR berpecah apasal?
    ...PH tetiba crumbled within apasal?
    ...Pasal pakat gila kuasa dan otak2 sewel ke?

    Covid 19 virus gigit hangpa baru sedaq diri nuuu??

    Professor Nasi Lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berpecah kerana nak buang penebok atap daa..

      Delete
    2. Itu mengesahkan Tun bukan lah Diktator seperti yg sering ditohmahkan,

      No Dictator has ever resigned voluntarily or otherwise....!!

      Delete
    3. PM7 teguh berprinsip walau ditawar semula jawatan PM....

      - Tidak boleh menerima & bertolak ansur dgn Raja Klepetokrat &;keparat2 yg sedang menghadapi tuduhan kriminal mahkamah.

      - Tidak boleh menyerahkan kerusi PM kpd bekas banduan jenayah 2 kes Liwat, dan juga merupakan pendukung aliran sesat Pluralisme yg boleh menjahanamkan negara.

      - Pemimpin2 yg menjilat & bersetongkol dgn Zionis Yahudi + Amerika.

      Delete
    4. Propper bila nak naik taraf daripada "small change" rm20,000
      rohinygta pun dah sama sama ada kedia nasi lemak

      KUALA LUMPUR: A roadside eatery in Taman Sri Rampai was ordered to close (DBKL).
      A check by DBKL found that the premise was being operated by two Refugees from Myanmar.
      DBKL would also look into tearing down the structure along Jalan 3/27 here
      that sold nasi lemak, roti canai and lontong.

      Delete
    5. En Othman,
      Kami di blog Shahbudin rindukan komen bernas dari En Othman. Dah hampir seminggu En tak berkunjung ke sana.
      Sejak akhir-akhir ini, bukan main lagi si Kejora tu menghentam TDM.

      Tak meriahlah blog Shahbudin tu tanpa kehadiran En Othman.
      Ap En Othman sudah tidak berani nak berhadapan dengan budak Kejora itu lagikah?

      Delete
  19. Before

    22 tahun suma rakyat Malaysia digoreng dan ditipu

    After

    22 bulan Walaun dari Kg Lidah Bercabang dan otai ditipu lagi

    Now

    22 tahun 22 bulan Walaun Kg Lidah Bercabang rela ditipu lagi ... otai otai reformasi dah labuh tolo memasing tak kan nak kena tipu lagi

    kikikikiki..


    Agak agak la sket walaun dan otai sklian



    haaahhh tepokkkkk

    penduduk kg lidah bercabang yg dikenal pasti ialah bloger bacol KD, Jon Doe (tak dapat dikesan samada hidup atau mati) , Budak Suman made in Singapork, Cik Minah, Pomen bawah tanah, fan tun dan yeop (masih tak dapat dikesan hidup atau mati)

    ReplyDelete
  20. yg conteng mural ada mcm kelibat

    siapa muhyuddin .. aku tak vote dia..!!

    seminggu selepah pH masuk longkang

    ReplyDelete
  21. NO WAY KESIAN LANGKAWI TERDUDUK LAGI
    KENA BALING KELEPAP TEPAT KAT MUKANYA
    BROTHER TOKONG WAT BODO WAT DONNO KINI
    HAAH TEPOKKK PADU KASI REMBAT LAGI YERR


    TEPOKK POP CORN TAMBAH LAGI.. YEEHAA

    ReplyDelete
  22. LHDN adalah di bawah Kementerian Kewangan. MoF dibawah kuasa Lim Guan Eng dan gang Tony Pua.

    Pada masa tuntutan cukai ke atas Najib dan keluarga Najin dikenakan juga merupakan masa Tony Pua dan Guan Eng bermaharajalela dan banyak menyalah gunakan kuasa (saman Najib jika berani) untuk mengenakan Najib dan orang BN.

    Di bawah undang-undang cukai Malaysia, seksyen 106 jelas menunjukkan bahawa LHDN ada kuasa untuk mengenakan sebarang cukai tambahan dan penalti ke atas mana-mana orang dan seksyen 106 (3) juga mengatakan bahawa mahkamah tiada kuasa untuk mengurangkan atau membatalkan tuntutan cukai LHDN biarpun tuntutan cukai itu disalah kira, tak adil atau tak patut.

    Akta Cukai Pendapatan 1967:

    “Section 106 (3): In any proceedings under this section the court shall not entertain any plea that the amount of tax sought to be recovered is excessive, incorrectly assessed, under appeal or incorrectly increased.”

    Ini bermaksud, jika LHDN tuntut cukai RM3.76 Trilion pun, mahkamah perlu arahkan dfendan bayar RM3.76 Trilion. LHDN sila siasat anak Tun dan Lim Guan Eng pula.

    Di bawah undang-undang tadi, "mahkamah tak ada kuasa" untuk pertikaikan tuntutan cukai LHDN.

    Bayar dulu. Lepas bayar, baru boleh membuat rayuan di panel rayuan LHDN untuk mendapat kembali bayaran yang tak patut.

    Sebab itu, kerajaan PH dahulu boleh kenakan tuntutan dan penalti cukai sebanyak RM1.7 bilion ke atas Bossku untuk wang yang disebut RM2.6 bilion walaupun ianya jelas wang tersebut telah dikembalikan kepada penghantar 4 bulan selepas ianya diterima manakala RM632 juta adalah terus dari Kementerian Kewangan Arab Saudi yang merupakan dana sumbangan asing yang tidak patut dikenakan cukai.

    Tapi apalah nasib kita jika kuasa di bawah undang-undang cukai negara telah disalahguna oleh Guan Eng, Tony Pua dan gengnya untuk mengenakan musuhnya supaya mereka boleh memainkan propaganda untuk menipu rekayasa rakyat yang kurang faham akta dan proses tuntutan cukai?

    Kebenaran akan dibuktikan akhirnya apabila Najib menghadap panel rayuan Pejabat Pesuruhjaya Khas Cukai Pendapatan nanti.

    Klu cukai LHDN 1.6 billion brapa pendapatan tahunan fuyooo ratus trillion tuhhh..!! Logik kah walaun unta sekelian..!?

    Klu bailout kena cukai tak..!?

    Betapa celaka nya PH dibawah kuasa PM ke 7 dulu. Celaka lah sang fitnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its-smile had been sentenced to 30 years’ jail and 13 strokes of the rotan for raping and sexually assaulting an underage girl.

      Another appellant, Oss man , 59, who is now in the Taiping prison, said he had written to the foundation to obtain legal assistance but there had been no response.
      He had been sentenced to 20 years’ jail and six strokes for rape and sexual assault of a minor.

      Roslang, 57, who was sentenced to a 30-year jail term and eight strokes of the rotan for rape and sexual assault on

      lulu ade montori kata orang karpir kurang kes sebab lebih open minded boleh terima kes kes rogol bawah umur.
      patut PASu CT Zalah cipat sikit kasi undang undang kawin.
      dan "duta taraf montori" ke negeri pengembala unat cepat kasi RUU355.

      Delete
  23. Pada semua rakyat Malaysia

    Next PRU yang calon paling wajib di simen

    1. Mujahit Parit Buntar

    2. Mat Sabu

    Gang Amanah Syiah COMANGO dan gang Pluralist Murtad


    Ada cadangan lain kah calon PH@PN yang patut di simen pada PRU 15 nanti...!?


    Sila nyatakan yerrr...!!

    ReplyDelete
  24. Kesian plak DAP. Roket takleh terbang, minyak talak.

    PKR nak terbang tapi roket plak talak. Tapi hanya bole jadi pilot roket DAP.

    Warisan plak bole jadi pilot kereta terbang. Kesian kan? Agaknya RM20K bole dak buat satu kereta terbang PH?

    Professor Nasi Lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap lebih pegawai k'jaan. pencen dan daripad pante timor "kena" jakpot. baru ada sikit oenceraha.

      KUANTAN: A lecturer here lost RM325,000 to a Macau scam syndicate between August last year and February this year.

      Pahang CID chief Mohd Wazir Mohd Yusof said the 41-year-old victim claimed she was contacted by a person impersonating a Perlis court staff member regarding a non-existing hit-and-run case.

      When she denied the accusation, she was transferred to another person who claimed to be a “police officer”.

      This “officer” accused her of being involved in an international drug and money laundering syndicate.

      When the victim pleaded not to be arrested, she was asked to speak to another “officer” from Bukit Aman.

      Wazir said the lecturer claimed that the man had her fingerprints and close-circuit television (CCTV) recordings of her involvement. To clear her name, she needed to “assist” in the investigations without informing other people.

      The victim was directed to transfer RM50,000 from her savings account and another RM30,000 from her child’s account to an account provided by the “police officer” to avoid arrest.

      The suspect also directed the victim to apply for bank loans of RM100,000 and between RM30,000 and RM70,000 respectively.

      “Eventually, the officer asked the victim to sell her house in Selangor worth RM190,000. When she couldn’t, the man forced her to apply for another bank loan for the same amount but she declined,” Wazir said.

      He said after almost a year, the woman suspected she was being scammed after she stopped receiving calls from the suspect and also failed to contact the man.

      The victim lodged a police report at the Maran district police headquarters here and the case is being investigated under Section 420 of the Penal Code for cheating.

      Delete
  25. zaman Pakatoon Hencing boleh pi "ISTANA", sikilang "ISTANA" di depan mata macam macam "karya dongeng"!!!!!!
    selaras dangan lembaggan.

    Hanya PM boleh putuskan tubuh RCI

    PM yet to greenlight Tabung Haji RCI, says minister

    Tubuhkan RCI Segera Untuk Siasat Harta-harta Yang Telah Dijual PH

    ReplyDelete
  26. Watch what Khairy has to say about najib on the link below.

    http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2020/07/mesej-untuk-ahli-umno-yang-bebal-sahaja.html

    ReplyDelete
  27. Kenyataan dari Dato Kidin made in Jasin

    Ramai tertunggu tunggu atok buat parti baru...Kidin ohh kidin yang sedang kelemasan

    Percayalah,kerajaan Perikatan Nasional bakal tumbang dalam sedikit masa lagi. Pengaruh kuat Tun Dr Mahathir Mohamad dan perbalahan sesama anggota Perikatan Nasional bakal menyaksikan kerajaan Perikatan Nasional akan tumpas.

    Kita iya kan saja lahhh... nnti nangis plak atok boboi dan kidin ... kikiki

    pada otai reformasi

    KIDIN KATA RAKYAT TAK SABAU ATOK BUAT PARTI BARU
    BOBOI DAN KIDIN MUNGKIN DIANGKUT JADI NAIB PRESIDEN
    TAKKAN OTAI NAK TENGOK ATOK KENCING BERTALU TALU
    LOKOS SUDAH BROTHER DI KENCING ATOK BERBESEN BESEN

    kikikiki...

    ReplyDelete
  28. MAT SABON TUDUH NABI PELARIAN
    ATOK BROTHER BUAT BODOH AJER
    INI KER PEMIMPIN YG DIHARAPKAN
    GEBANG LEBIH BISU BODO MACAM CELAKA



    HAHAHA TEPOKKK...!!

    ReplyDelete
  29. Maluapa bossku? Masuk penjara ler

    ReplyDelete
  30. BOSSKU SANGKUT.HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  31. So irresponsible of umno leaders to allow a rally to take place for bossku when covid 19 cases are on the rise. These umno folks think they are above the law. Alhamdullillah Tuhan tunjuk kan satu persatu.

    ReplyDelete
  32. KUALA LUMPUR, July 28 ― Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi’s daughter had claimed her father had sufficient funds to pay for her 60 per cent stake in a hotel management firm, and had sought and obtained a decision-making role as the company’s director after a “deposit” of more than RM8 million for her planned takeover was paid, the High Court heard today.

    Tu dia...ingatkan boleh jadi direktor sebab berkelayakan tinggi & kerja kuat, rupanya pakai kabel besi...

    Zuhud & suci le sgt anak beranak ni

    ReplyDelete