Sunday, 10 May 2020

Guan Eng as finance minister again???

This is the best joke so far this year,

Mahathir and Anwar speak as one


excerpts;

“We are now old, we do not have a lot of time. But the fighting spirit still burns in the souls of young people who dream of reform. The time has come for us to rise up again and to continue to return the mandate of the people to the right party, ” they said.

I laughed quite a bit reading it.

Rise again?

Eh, enough la. How many times they want to do that?

People just want to survive this Covid-19 crisis and its economic fallout, okay.

I honestly didn't care much about Muhyiddin and the gang at the start of it all but they seemed to be doing quite well so far.

So, let them continue with the job lah.

Things will be tougher in the months to come as the country try to recover from the crisis, especially repairing the economy.

We really don't need another Dr Mahathir-Anwar tango to mess up the country further.

Remember the last days of the Pakatan Harapan government when they were playing their stupid Game of Throne?

Just imagine that with the Covid-19 crisis on top of it.

Malaysians gave Pakatan power in GE14 and after only 22 months they screwed it up royally among themselves.

And now they want another go at it. Yup, the very same people who screwed it up just less than three months ago.

In the midst of Covid-19 crisis they want us to endure them some more....why la????

And just imagine if they get back in power.....


Ya, you all are going to get that again as your finance minister to handle the country's post-Covid-19 economy.

You mau dia jual asset negara lagi ka?

Urghhh.....accountant konon. Tipu saja.

I was so glad that they were no longer in charge when Covid-19 hit us that day.

Otherwise, I can't imagine the mess.

Anyway, these are good stuff that my best friend from Kuantan forwarded to me last night,




By Najib Razak 

Pegawai Kit Siang tak cerita betul betul ni. 

 Macam ini cerita sebenarnya.... 

PH sewa rumah untuk 5 tahun. 

Tinggal satu keluarga, PH kotorkan rumah. 

Sofa ditanggal, lantai tak cuci. 

Siling pun bocor. 

Seluruh rumah bau hancing. 

Bila tak cuci, berpusu-pusulah kuman dan virus. 

Barang-barang yang ada dalam rumah pun dijual macam harta sendiri. 

Bukan tu jek, bil air bil api semua tak berbayar. 

Tambah hutang. 

Siang malam bergaduh buat kecoh dalam rumah. 

Jiran-jiran pun bingit, setiap hari tanya bila mereka ni semua nak pindah keluar. 

Selepas 22 bulan, ketua keluarga kata kepada tuan rumah dia dah tak nak duduk situ dah. 

Dia pun angkat kaki. 

Ketua keluarga keluar, ahli keluarga lain terpinga-pinga dan tuan rumah pun tendanglah mereka keluar. 

Tuan rumah pun batalkan perjanjian sewa. 

Lalu buat interview cari penyewa baru. 

Setelah seminggu puas mencari, penyewa baru pindah masuk rumah dan mula basuh dan baiki rumah yang tunggang langgang dek penyewa lama siap dua kali dijalankan proses penyahkuman. 

BIla dah kena tendang keluar, barulah PH nak kata menyesal, berkokok siang dan malam. 

Tiap-tiap hari duduk luar pagar rumah, tekan loceng, ketuk pintu dan merayu masuk balik ke rumah.

Say what you want about Najib, but the guy is at the moment the best at explaining these sort of things.

88 comments:

  1. Najib has the better media officer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Media funds still intact and flowing...

      Delete
  2. PAS Kedah bincang pertukaran kerajaan negeri. Gud Bye Boboi pastikan sebelum 18.Mei.2020 Muhkriz ditendang dari Kedah

    SUASANA di perkarangan Kompleks PAS Kedah di mana pertemuan pemimpin PAS negeri bersama Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan diadakan pagi ini.

    PEMIMPIN PAS Kedah hari ini, mengadakan pertemuan tertutup bersama kepimpinan Pusat parti itu, dipercayai bagi membincangkan peralihan kuasa kerajaan negeri dan calon Menteri Besar baharu.

    Pertemuan di Kompleks PAS Kedah itu dihadiri Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan; Pesuruhjaya PAS Kedah, Ahmad Yahaya dan Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor.

    Difahamkan, semua 15 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS menghadiri pertemuan berkenaan.

    Turut dilihat memasuki bangunan Kompleks PAS Kedah adalah dua wakil UMNO iaitu ADUN Bandar Baharu, Datuk Norsabrina Mohd Noor dan ADUN Sungai Tiang, Datuk Suraya Yaakob.

    Semalam, Takiyuddin yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri bersama Timbalan Menteri Sumber Manusia, Awang Hashim turut mengadakan pertemuan bersama Ketua Polis Kedah, Datuk Zainuddin Yaacob di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah.

    Rabu lalu, PAS Kedah mengumumkan keyakinan mengambil alih pentadbiran kerajaan negeri Pakatan Harapan (PH) yang dipimpin Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

    Keyakinan itu bersandarkan semangat kerjasama Muafakat Nasional antara PAS dan UMNO yang kini memiliki 17 kerusi DUN, selain kepincangan dan permasalahan yang berlaku dalam kalangan ADUN PH ketika ini.

    ReplyDelete
  3. Dolu dolu.. Saya ulangg..!!
    Hari ini ke Putarjaya, Esok harga minyok turun

    Now..Saya Ulanggg...!!!

    "Kalahkan boboi, maka hapuslah legasi tak berguna ini"

    ReplyDelete
  4. Is Guan Eng known globally as MO1? Or is that your boss? Truly tak tau Malu you lot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 12:52
      Lim IGUANA Gone Eng.tak tahu rasa malu mengaku Certified Accountant .yg pasti titik perpuluhan pun confused.
      Sekarang ni duduk diam2 tutup Mulut takut Kes Terowong di buka semula .
      MO1 tu siapa???? Sampai sekarang DOJ Tak namakan siapa .tuduhan itu percuma sapa2 pun bolih cakap.
      Kamu ni Cinabeng Cinapeks Dapigs.Tuduhan adalah percuma.

      Delete
    2. Kau tu yg tak tau malu. Gang PH kan?... Bodoh punya Barua... Lagi mau hisap kenching arr...byk sedap arr... kahkahkah

      Delete
    3. MO1 itu ialah Casey Tham pengarah Ambank Bhd. geng penyamun sebenar Jho Low yang telah songlap duit 1Mdb dan berpakat tipu Najid.Civil Suit mahkamah USA yang telah katakan demikian.

      Delete
  5. Wrath of God for bashing LGE - low oil price & dismal palm oil market KIPIDAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wrath of God on PH lah stupid. Dah lingkup pun PH lagi nak perasan. LGE mmg bodoh punye fake akauntan. Salah kira titik perpuluhan pun bodoh tak tau mana nak letak. DUit GST pun boleh tipu kata BN curi. Tunggu lah siasatan penuh ke atas LGE and gang2 Phundek ni.

      Delete
  6. DARI TANJUNG PIAI KE TASIK CINI
    18 MEI DEPA TERKINJA YAHOOO LAGI
    ATOK KATA MANGKOK AYIN SUDAH DIBELI
    WALAUN UNTA PH KEMPUNAN TAK MENJADI

    18.MEI DEPA KE MAIN TERIAK SAKAN
    SATU HARI SIDANG KIRA CUKUPLAH KANN
    ONDI TAK CAYA BUAT LAH JULAI DEPAN
    SINGGAH DI CHINI BARU DEPA KENA LIGAN

    DOLU2 KLU ADA PRK DEPA KE DEPAN
    SKNG MACAM TAK ADA SELERA PULAK KAN
    TG PIAI KENA 15K BARU DEPA PERASAN
    KAT CINI KITA MAU 20K KASI HANTAM

    FORMULATURUNHARGA = BMF + JUARA ASNAF + HAAH TEPOKK

    ReplyDelete
  7. "Say what you want about Najib, but the guy is at the moment the best at explaining these sort of things."

    He he he... in contrast to his days in Court... in spite of the advice he got from his wife, there was nothing much he could explained about anything.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't like those murderer. For whatever the murderer said whether is true or not. I am not not interested.
      Pembunuh adalah orang yang paling kejam di dunia. Karma akan menentukannya. Hanya tunggu masa sama ada di dunia kini ataupun akhirat.

      Delete
    2. Siapa yg bodoh tuduh murderer ni???
      Bodoh nak mampus. Kat mana murderer nye...Nenek kau ke ?

      Delete
  8. Melati Kampung10 May 2020 at 13:12

    Biasalah politik ni Cik Aannie ooi.

    Semua nak naik atas dan cekup whatever goodies they can lay their hands on.

    Maaf ok. I am not racist person by nature and don't intend to be racist to fellow Malaysian but bila letak all Malay (PN) lead government Malaysia ni 'aman' sikit dan urusan Covic19 pun terurus sikit. Impaknya bolih lihat diseluruh dunia dimana keadaan Covid19 kita terendah dan terkawal. Rakyat juga terbela dengan pemberian bantuan perihatin. Tak nampak pun PN berlari sana sini untuk pinjam bond sukuk, samurai ke untuk mengendali Malaysia under Covic19. Menteri kewangan Melayu pun kata kita mempunyai cukup dana dan tak perlu pinjam dari luar negara. Zaman 22 bulan dibawah Chinese majority PH pula setiap bulan dihidangkan pinjaman sukuk, panda, samurailah sampai hutang negara naik dari rm660b kepada rm870b. If they (PH) not being toppled down by now our debt could reach rm1 trillion, sigh.

    Really, Malay are good administrators with exception of few corrupted ones. Sorry to say the Chinese lead PH runs the country like a business entity. Just like most businessmen they are strong advocate of debts to get thing goings. Almost all busineses in Malaysia are not cash free but highly debted.

    Kerja Dr. Mahathir sebagai PH appointed PM setiap bulan ialah keluar negara to seek pinjaman utk Malaysia. When he was in good sense as PM4 he was good administrator turning Malaysia into succesful asian evonomic dragon. When he is a senile old man as PM7 he becomes an addicted debtor at the behest of PH!

    It is good that PH is out of the government and PN to thrive as a new forward looking coalition for the good of Malaysia. Hopefully there are good people in UMNO and PAS to see the benefits of new allignment in PN ok.

    ReplyDelete
  9. saturday lite joke for lies of annine blog spot


    asremin : spy ku nampak you punya laporan ada dua triliun dalam kewangan.
    kenapa bila saya di perksa hanya ada 200 milyar????

    ling kun eng : terlupa punch titak perpuluhan di akhir dua kosong. sorry

    ReplyDelete
  10. annine
    lim kun in must be the best joking butt if he want the ministery of "no money" finance

    LAGI BAE MAIN PING PONG - LIM GUAN ENG

    ReplyDelete
  11. Belum ada sesiapa layak jadi PM tanpa 'DNA Umno' - Shabery

    tak ke dia pergi baca sejarah kebanyakan pemimpin UMNgok genersi pertama di lahir daripada parti apa zaman British Malaya. janji bukan parti PAP Singapork dah!!!!! kepala bapak kominis
    I like that prince from Kidah!!!! kuda hobi pertama

    ReplyDelete
  12. The way they put themselves on top of the people.is.disgusting.

    theres a time for politic theres a time for survival. And i say this to both side including umno who wanna engage in power play againts muhidin. Now its not the f****g time. Do this and u ensure urself a revolusion. Cause in my book non of these political parties worth s***t.

    ReplyDelete
  13. Bila aku tengok dua ekoq mamak Anwar dan Mahathir ni, aku teringat pada pengkhianatan siKitol dan Mendaliar zaman kesultanan Melaka dulu.

    Kalau aku jumpa ular dgn dua ekoq mamak ni...eloklah di habiskan dua ekoq mamak dulu. Kalau tak nanti lingkup Tanah Melayu kita ya.

    ReplyDelete
  14. lagi sikit cerita kuda, ini kali lmpat rumah!!!!
    sarifah tak mungkin nama kaum lge???? kristian???

    Jockey dies after jumping from flats in Penang
    NATION
    Sunday, 10 May 2020

    GEORGE TOWN: A 35-year-old jockey, who is believed to have been experiencing financial difficulties, died after jumping from his unit at the Rifle Range flats here on Saturday (May 9).

    The victim, who lived with his wife and two young daughters at the flat, was an experienced jockey at the Penang Turf Club.

    The deceased had not been working since the movement control order (MCO) was implemented on March 18.

    The victim's 34-year-old wife, who wished to be known as Sharifa, said her husband had told her that they were having financial problems.

    halo prof! prayer!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payah nak komen bulan Ramadan nih. Financial problems yg dhadapi sampaikn sanggup tinggalkn isteri dan 2org anak kecil.. agak lain macam sikit klo betul dia yg terjun bangunan!!

      Klo setakat tak mampu beri famili makan minum semasa PKP tudia.. kawasan pendalaman Sabah gajah2 pun turut serta bantu utk menghantar bahan2 keperluan makan.

      Jangan la sebab2 masalah peribadi lain nak sensasi2 campoq aduk dan kaitkan dgn Covid 19.

      Professor Nasi Lemak




      Delete
    2. oi! hidup lagi!!!!

      itu bukan di pahang kah!!!!!

      Delete
  15. As long as they are a Malay government they can do no wrong in the eyes of Annie and gang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Because they are malay goverment since merdeka we the nonbumi thriving with new richness and freedom to practice our own culture, religion and have our own vernacular schools.

      You think we can have all these in Indonesia, Brunei, Thailand, Vietnam or even Singapore?

      So let us appreciate our bumi brothers for their leniency and acceptance.

      By the way try to demand and practise your way of lives in USA OR EUROPE and see the repercussion. We are dead meat there!

      Delete
  16. tell me annie, what policy / decision LGE made as a FM was detrimental to malaysia as a country. i dont like him personally but he never made a bad decision against malaysia. ditto the AG

    their only crime is not having a ‘ bin ‘ to their name. time malaysia look pass the racial lens, especially you annie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/07/21/pac-report-to-haunt-guan-eng

      Delete
    2. https://mole.my/zeti-keeps-mum-over-rm1-trillion-national-debt/

      Delete
    3. tubuhkan siatan RCI se cipat!!!!! dahlah bukti documentasi semua di tangan, saksi pun dah ada
      TUNGGU APA LAGI!!!!
      sama juga kes bomba Adib. mak lampir zuraidah pun dah jadi sebahagian daripada PN.
      TUNGGU APA LAGI!!!

      Delete
    4. Buat apa RCI. Semua blogs dah laporkan. Mesti lah betul. MYKMU, Minda Rakyat, DrMIM, Dialog Rakyat,Taiping Mali.. Lagi lah blogs yg bunyi.. UM..Am..Hari ni Annie pulak buat laporkan sama. Sah semua tu betul.. semua rakyat dah percaya dah...

      Delete
    5. kalau dari blogger bukti betul. IGP dan polis boleh duduk kat rumah. tuan hakim boleh jimat sikit.

      dahlah betul.
      TUNGGU APA! TANGKAP JE!!!!

      semua rakyat percaya??????

      gua firkir Tony Puaka, Antoni Loke, Terasa Kok, Anwar, Kak Wan itu pendatang haram. tak de status rakyat itu pasal tak percaya.

      Delete
  17. blog GAP gerakan anti PKR di tukar pada Gerakan Anti DAP sudah bersiaran

    komen anda dialu alukan disana tiada tapisan... welcome GAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan GA-Dapigs ke? pasal apa DAP je????
      only DAP can win GE 15 ke???? daripada semua parti pembangkang

      setahu kita bloggers dan supports bagini
      bila dah tak dapat balas hujah
      atau mata "ke-merah-merah-an" bila baca komenta
      akan buat laporan polis,
      akan buat laporan polis

      Delete
  18. "I honestly didn't care much about Muhyiddin and the gang at the start of it all but they seemed to be doing quite well so far."

    HIGH????!!!!!! or "high noon"!!!!!!!

    ReplyDelete
  19. kopi pes trus dari Laman Reformasi

    Bila dah kena checkmate Mahathir terkontang kanting kesorangan baru terhegeh minta tolong Anwar.

    Muhyiddin mempunyai kuasa yang sangat besar dalam partinya, sedang Mahathir terpinga-pinga tanpa ada apa-apa.

    Tetapi nun di negeri utara, nasib anak Mahathir sedang diperkira untung-ruginya. Mahathir tidak boleh duduk sahaja, dengan kudrat tua dia mesti melawan juga. Pada siapa dia mahu mengharap jasa? Azmin dan kumpulan yang dimanjakannya dahulu? Jeling sebelah mata pun mereka loya. Mereka ini sudah jadi nomad kuasa. Usah kata mahu menolong Mahathir, Azmin sendiri bila dihentam teruk oleh pimpinan Umno dan sebahagian Bersatu, tiada seorang pun dari kalangan "kawan-kawan" Azmin dahulu yang kini semuanya berjawatan tinggi melolong mempertahankan Azmin, jauh besanya ketika dalam Keadilan dahulu... kecuali si Pemuda Negara yang punya masalah identiti itu, entah logo mana yang dirembat pun tak tahu, nak kata logo MUNA Daulat pun bukan, nak kata logo nasi kandar pun bukan, ada juga yang kata logo Proton Saga.

    Lalu Mahathir tanpa rasa malu beralih semula kepada Anwar Ibrahim, beralih semula kepada Pakatan Harapan, mengharap ehsan atau mencari ruang?

    Yang boleh saya kata adalah Padan Muka! Bukan pada kuasa letaknya kemuliaan. Mahathir, seorang yang sangat obses dengan kekuasaan sedang dihina, dimalu dan di"checkmate" oleh kumpulan Muhyiddin. Adakah saya harus kasihan? Pada saya lebih elok ditinggalkan Mahathir sendirian, biar dia menghadam pengajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terus kan je lah Reformasi sebagai pembangkang lagi 20..30..50 tahun depan ni.

      Delete
  20. annine montori kewangan lim kun eng ada guna berapa jenis warna file-file dan ada berap yang di cop OSA, atau di pangkah dengan tanda merah "X"????? dan adakah di buat arahan seperti file file ini council emminent dan Atok PM masa itu tak boleh buka????????
    ada kah lim kun eng arah Betti Chew dan Tony Puaka sorok di dalam alamri khas???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ingat nak buat tu semua bila dekat nak PRU15 nati,tak tahu pulak sekarang dah terlungkup.Nanti kalau lepas PKP boleh lah disiasat.

      Delete
  21. "...didn't care much about TSMY and his gang at the start of it all but they seemed to be doing quite well so far."

    It is agreeable that our newly appointed PM should be given ample of time and space to bring forth a better Malaysia. I detest to recall those past 18 months of dog-eat-dog self-destruction, until the moment PH finally caved in and crumbled into pieces. All credit should be given to both the PH dominant parties' namby-pamby members to successfully oust their own PM in such a way and make TSMY our PM8. It was never a dull moment, providing us endless of high dramas throughout the 22 months of ruling. They shouldn't have made so many blunders otherwise.

    Lately, however, TSMY seems quite stepping out of the line by appointing some 'murky' individuals to head the GLCs, GLICs and other agencies. It looks like some fishy dealings are underway, perhaps. Whatever it is, undoubtedly, he is now holding all the cards and getting all the advantages to do so, even if he has an ace up his sleeve. By hook or by crook, all desperate politicians would do likewise to gain or remain in power. I think, the opposition will lose out on the motion of no confidence vote if it really does happen, judging by the 2 big guns readily begin to play their yet another round of 'wayang', taking us for one more final ride. Well, whatever comes next is not for us to predict, but something for sure that a perfect bugger can never be given a chance to lead a country that the majority of its people is Islam. He can continue to pass the buck to anyone, but just not to Allah.

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. Najib: PN dah dibincang berbulan-bulan - Laporan

      Diterbitkan 6 Mar 2020, 5:04 am
      Dikemaskini 6 Mar 2020, 5:08 am

      Perbincangan mengenai pembentukan Perikatan Nasional telah dilakukan lebih awal, menurut bekas perdana menteri Najib Razak, lapor Reuters.

      Najib dipetik Reuters pada Rabu berkata "perbincangan mengenai gabungan baru telah berlangsung selama berbulan-bulan."

      Reuters turut melaporkan perancangan politik yang membawa kepada Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan sebagai perdana menteri telah bermula beberapa bulan dahulu dengan pengetahuan beliau yang juga pengerusi Bersatu.

      Rancangan itu menyasarkan untuk menyekat Presiden PKR Anwar Ibrahim daripada menjadi perdana menteri, menurut ramai sumber yang memberitahu Reuters.

      Delete
  23. Tajuk besoo Laman Reformasi dan Blog Bodin Barua Bang Non... fuyoooo..!!

    "SETELAH TIADA LAGI PENGKHIANAT, ADU DOMBA, BODEK, GANDINGAN ANWAR DAN MAHATHIR PASTI LEBIH KUKUH"

    Sebahgian dlm Boku Doc In The House...

    Dr M tak mau Anwar Ibrahim menjadi PM. Jangan lupa kata-kata Dr M dalam buku A DOCTOR IN THE HOUSE:

    “I MAY HAVE MADE MANY MISTAKES BUT REMOVING ANWAR WAS NOT ONE OF THEM.”

    Mat Sabu kan dah kata dulu yang Dr M ni Bapak Pelingkup Negara. Gobind Singh Deo kata Mahathir No 1 Hantu di Malaysia.

    Tapi mereka sokong Dr M untuk lawan Najib. Okaylah. Sekarang, selepas dah kena game dengan Dr M, depa masih tak faham-faham lagi, masih sokong Dr M lagi.

    Sebab itu saya tanya, penyokong-penyokong PH ini makan taik kah apa?

    Lu Fikir la Sindrii..

    Haahhh topukkkk...!!!

    ReplyDelete
  24. Kalau tak boleh menang undi tak percaya, habis pasai apa pi hantar surat kepada Speaker Parlimen bagi notis nak buat undi tak percaya?

    Bebudak Anwar semua berahi sudah naik, tunggu Brader Anwar jadi PM. Depa tunggu nak klimaks.
    La ni pula Tun mai habaq Anwar tak layak lah, tak boleh lah, tak cukup support jadi PM lah.

    Sebelum boleh kira undi tak percaya - Tun sudah torpedo sendiri kapal induk aircraft carrier, kapal tenggelam dengan captain, anak kapal dan rear admiral sekali. All hands lost at sea.

    Lepas kenyataan Dr Mahathir secara open macam ini siapa pula Member of Parliament PH yang bodoh bangang nak undi tak percaya lawan Muhyiddin lagi? Of course lah Team Muhyiddin akan menang. Akan menang hands down.

    Saya nasihat macam ini sajalah - kalau Dr Mahathir boleh mengaku kalah macam ini, all those MP yang still nak lawan Muhyiddin will just look stupid. Lebih baik mengaku kalah saja. Go and see Muhyiddin and make your deal. Do it now.

    Tolong "jimat" horny tu sket lah brader.

    ReplyDelete
  25. Kenyataan bersama Anwar & Tun yang dikeluarkan hari ini sempena memperingati ulangtahun kedua kemenangan Pakatan Harapan (PH) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 pada 9 Mei 2018, kedua-duanya tegas menyatakan:

    “Kerajaan Perikatan Nasional (PN) hari ini tidak sah kerana dibentuk tanpa mendapat mandat daripada rakyat.”.. kikikiki..!! Nitezen dah celik bukan buto..!!

    Bagi sebahagian besar rakyat Malaysia yang kini cerdik berpolitik, apa lagi para netizen yang acap kali bertindak sebagai wartawan alam maya, tentu tersenyum mendengarnya. Kami tak bodoh 22 tahun dolu maklumat dikawal

    Siapa yang merampas mandat rakyat sebenarnya? Bila kena pada orang lain, boleh buat tak tahu saja.

    Tapi bila kena batang hidung sendiri pandai pula bercakap. Lidah bercabang sungguh

    Takyat tak buta dalam buat penilaian.

    Pasti kita semua tidak lupa bila sekutu PH, Parti Warisan Sabah (WARISAN) diketuai Datuk Seri Shafie Apdal mengumumkan pada 11 Mei 2018 yang enam ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) UMNO dan UPKO menyertai WARISAN.

    Enam ADUN itu terdiri daripada empat ADUN UMNO dan dua ADUN UPKO. ADUN UMNO terlibat adalah Abdul Muis Pichu (Sebatik); Hamisa Samat (Tanjong Batu); Osman Jamal (Balung); dan Jamawi Jaafar (Kemabong).

    Sementara ADUN UPKO terbabit adalah Ewon Benedick (Kedamaian) dan Abidin Madingkir (Paginatan).

    Bersatu tolak sertai semula Pakatan Harapan – Dr .Radzi Jidin
    Marzuki sangkal Mohd Radzi, Bersatu tak pernah keluar Pakatan Harapan
    Dengan itu boleh WARISAN ketawa memanjang membentuk kerajaan negeri pintu belakang bersama sekutunya PKR dan DAP dengan memiliki 35 kerusi berbanding BN cuma 25 kerusi.

    Siapa yang menangis waktu itu? UMNO.

    Tapi bila timbul isu membabitkan pembentukan PN, boleh pula Dr Mahathir dan Anwar pura-pura lupa insiden di Sabah.

    Politikus lusui usang otak berkarat tak diperlukan lagi. Kami politik segar dan matang

    ReplyDelete
  26. Dh lpaskn Jawatan PM. Skrg nk smla Jawatan PM.. Aku dh meluat dgn Tun M ni.. Sblm ni mrmang Aku hormat Kau Tun M
    .tetapi.. Dlm situasi covid19 ni Engkau Tamak Kuasa semata mata nk melindungi Si Bangsat Bangsat dln Pakatan Haram..hakikatnya mandat Rakyat dh tk ada, Dh habis dh terhapus.. Tanyalah Rakyat.. Pemerintahan Sape yg Kita Yakin skrg ni..

    ReplyDelete
  27. Well said Annie.Mind you some of them were even so well fed...u know who that fat CAT ...when they were in power that they are now so quite & lying in comfort

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.kinitv.com/video/086dc3b0-9667-403d-9e32-948a9f298d02

      keyurunan pak lawan rebut speaker!!!!!

      Delete
  28. Wish to know, what is GILA KUASA?

    Everyone here, said Tun Mahadir GILA KUASA, so I need clerification what is meant by gila kuasa since PH governent did mot rampas kuasa but they menang kuasa from the rakyat through Pru14. And now, Tun buat usul tidak percaya di Parlimen after Mahyidin & Azmin did the cop de-tat. Is this Gila kuasa....???

    Does this means, Mahyidun, Azmin Ali, Zahid & Najib from gerombolan umno and Haji Awang & his gerombolan Pas are not GILA KUASA because they are against the usul tak percaya....???

    If PAS is not gila kuasa, why do they want to rampas Kedah from Mukhriz.....???

    I am really confused by this word GILA KUASA. According to you people here, only Tun Dr.Mahadir fit the bill, to be considered as GILA KUASA. How about Mahyidin and Azmin who did the cop-de-tat, arn't they considered as Gila kuasa too....???

    How about Zahid, Najib, Tok Mat Hassan et.al who declared that they are not willing to accept Bersatu as their team but willing to be part of the Tebok Atap government since through this Tebuk Atap government, they gain the power to control the govetnment.

    This is NOT, gila kuasa....???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik minah, gila kuasa is knowingly engineering a political upheavel during a pandemic. First, it started with somebody1 tak sabar nak jadi pm, then somebody2 who refused to be coerced by anyone resigned, then someone else appointed & stepped in to fill the vacuum. Now the somebodies want to start the political chess yet again??!! Tak boleh tunggu sikit ke until our cases drop to single digit?

      Tebuk atap or not, siapa yg mula dulu & buka pintu pagar luas2 & letak kren nak mudahkan kerja2 orang lain? Now, menangis la air mata darah pun, public sentiment has shifted. Kalau x sebab covid 19, the majority public will be asking for ge15 to be brought forward.

      Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tiada guna nya...

      Delete
    2. Dear Anon 13.12... WHO meramalkan proses pemulihan pendemic COVID19 would take a long,long, long time to be over.

      Adakah kita kena biarkan keadaan huruhara ini, berterusan....?????

      For me, biar proses Parlimen tentukan, pihak mana sebenarnya dapat the right numbers. Kenapa awak takut sangat....???

      Meanwhile, kesan COVID19 terhadap ekonomi akan lebih buruk dpd krisis kewangan th 2008 or 1998. Dijangka dagangan dunia akan menurun 13-32%. Presiden pertubuhan PKS Malaysia, Micheal Kang menjangkakan lebih sejuta orang akan kehilangan pekerjaan. Orang-orang ini takda masa nak fikir padal politik. So forget about Pru15.

      Ramai makcik Kiah gagal dapat bantuan kewangan under BPN kerana tak mematuhi syarat di bawah PKS. Makcik Kiah tertipu mendengar konon boleh dapat rm8,000..00, padahal rm500..00 pun dianggap tidak menepati piayawan BPN di bawah kategori M40.

      So, do you think they have the time to care about politic, to shift their sentiment to Umno&Pas 100%....????

      Regarding GILA KUASA, who are you to say that only Tun M gila kuasa....???

      Semua orang politik GILA KUASA including semua pemimpin umno & Pas. Saling cantas mencantas. Only stupid people think, Umno/Pas is better than Tun M. Semuanya GILA KUASA otherwise our country would mot be under such upheavel.

      Delete
    3. Dr Shamsher Singh Thind

      Penyokong-penyokong PH ini makan taik kah apa? Benda senang pun depa tak boleh faham. 

      "MADEY yang gatai pungkok pi LETAK JAWATAN " FAHAM tak???.Lagi teruk MADEY tak namakan pengganti kepada
      YDPA .
      Apa peristiwa2 yang terjadi selepas MADEY gatai pungkok tu HANYA BERLAKU sebab MADEY LETAK JAWATAN .Tolong faham & jangan makan taik lagi .

      Delete
    4. Cik Minah, sdr dah jawab soalan sendiri; semua ahli politik gila kuasa, termasuk Tun M. Tapi Tun M masih tak boleh terima hakikat dah kena 'outsmart'.

      Sdr pasti ke ph boleh melakukan lebih baik dari kjaan skrg? PM & TPM dulu dua2 doktor tapi lambat bertindak berbanding dgn negara vietnam yg awal2 dah ambik langkah berjaga2. Sebabnya duk sibuk berpolitik, machiavellian moves bagai.

      You are out of touch with the makcik kiahs & luar bandar folks if u think they will welcome 'undi tak percaya' before covid 19 situation is stabilised.

      Delete
    5. En.Nama samaran, suka tak suka, bila Mahyidin bawak keluar MP Bersatu dan Azmin bawak keluar 10 MP PKR, berapa ramai MP masih tinggal dalam Kerajaan PH ? Masihkah boleh dirikan kerajaan....?????

      I don't blame Tun M letak jawatan, the situation sememangnya boleh membawa kerajaan PH tumbang with both side tikam belakang dia. Mungkin he made the mistake, terburu-buru letak jawatan. Now dia nak perbetulkan dgn menggunakan kuasa Parlimen, I tak nampak di mana gila kuasanya. Semuanya, ikut perlembagaan.

      Apa yg u semua takutkan dgn undi tak percaya Parlimen ni...?

      Bukankah kamu semua kata, kerajaan PN kuat dan dapat sokongan padu...????

      Jadi elok kamu semua sokong usul undi tak percaya ini. Which ever side menang, baru nampak clear. Otherwise, tak habis-habis kecoh.

      Anon 18.31.... memang semua orang politik nak kuasa sebab itu berebut kuasa. On Tun M, dia cuma tak mahu Najib dan gerombolan penyamun berkuasa semula. Kita tengok, kalau dia menang undi tak percaya ini, adakah dia akan terus jadi PM atau serah jawatan yg semua orang gilakan ini, kpd orang lain....???

      For me, I memang tak nak dia terus melibatksn dirinya dalam politik. He made a mistake, terburu-buru letak jawatan and now dia nak perbetulkannya. I oun nak tahu juga, benarkah Mahyiddin got the numbers.

      Delete
    6. Cik Minah.
      Okay okay.
      Semua sokong Madey undi Tak percaya.
      Tapi semua sokongan kita Tak bawa kemana Mana.
      MADEY nanti buat usul.baki 221 MP buat keputusan.(cuma dah ada bunyi2 Madey nak U Turn pulak).18 May kita tunggu ya

      Delete
    7. aiyaaa...dont waste time lah layan orang2 giler yg berebut nak jadi PM ni. Unless u pun sendiri giler.

      Delete
    8. Cik Minah, puak puak PH ini akan tetap buat kecoh kalau mereka kalah undi tak percaya. Dulu masa kalah PRU13 mereka buat kecoh dengan isu 'blackout 505'. Mereka tak juga iktiraf kerajaan ketika itu kononnya tipu dan bukan pilihan rakyat. Kini mereka tak iktiraf kerajaan dan menghina YDPA yg buat keputusan berdasarkan interview tiap seorang ahli parlimen. Kalau kalah undi pun tetap tak akan terima menggunakan alasan lain. Bila mereka 'beli' ADUN di Sabah dan Perak untuk tubuh kerajaan okay pula. Tiada istilah 'kerajaan backdoor'. Anjing anjing peliharaan mereka seperti Bersih, Aliran, G25 dll akan senyap sunyi ataupun hanya 'melepaskan salak ditangga'. Baru ini bila PH guna berbagai taktik 'rasuah' secara terbuka dan besar besaran dalam prk anjing ini senyap. Masa LGE dilantik MOF walau ada kes mahkamah anjing ini hanya salak kecil dan diam. Beza benar kalau PN atau BN buat. Anjing ini tak akan berhenti menyalak bingit telinga. PN tak pun beri jawatan pada mereka yg ada kes mahkamah. Mereka yg ada kes pun sendiri menolak. Beza integriti PN dan PH.
      Berhentilah puja Atuk ini. 22 bulan bawahnya hanya bawa sengsara pada negara. Cukup cukuplah layan nafsu dan skandal orang tua ini. Hanya Allah boleh selamatkan kita dari angkaranya.

      Delete
  29. You mau dia jual asset negara lagi ka?

    makam di gerai mamak tepi jalan pun mamak sekurang kurang "cucuk kalkulator" tunjuk bukti jual beli.

    ini kertas S&P name pun tak ada. jual "buritee" ke???
    banyak busuk tahi catetan bloggers!!!!!!

    ReplyDelete
  30. Serbuan telah dilakukan ke atas ratusan pendatang asing tanpa izin di Selayang yang menjadikan kawasan tu lubuk rezeki mereka selama ini, awal pagi tadi. Yang tak masuk akal adalah MP PKR yg menang kerusi itu tak kan tak tahu perkara serius ini? Kenapa setakat ini dia masih sepi membisu? Ke manakah dia menghilangkan diri? Memang tak guna, yg tahu hanya terima gaji buta duit rakyat mcm bos dia, cuma pandai cakap tapi kerja kosong. Kononnya hebat sungguh kepimpinan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 13:57, hang nak suruh mp tu buat apa? Pasar selayang dah lama jadi lubuk pendatang sejak dari zaman bn lagi.

      Delete
    2. Jadi apa bezanya dia drpda bn? Tak tahu ke dia ambil berat atau setidak2nya ambil tahu masalah sosial setempat? Itu adalah tanggungjawabnya utk mengatasi masalah tapi bukan berpeluk tubuh sunyi menyepi. Bengong..

      Delete
    3. Anon 14:39, seblum ni pkp, nanti kena tangkap terus masuk lokap, bukan macam cucu hamidi dapat special pass gitu. Masaalah dah puluh tahun bawah bn hang expect mp baru boleh selesaikan dlm masa tak sampai 2 tahun. Suruh la mp ni bela jin sekor sbgai pembantu.

      Delete
  31. Annie Insider information? There could be another political realignment

    ReplyDelete
  32. The leaseholder of the house decided to sub-let for reasons best known to him.

    ReplyDelete
  33. PHancing belum bayar sewage fee...
    Old snake cannot afford to change skin..tell them to swim in Hawaiian pool..come up with good botox face...lah...dont dream in Alice wonderland go n get certificate for wuhan virus remedy..then presents it to Sultan ungkubuwono....or become like Aidi Amin of Uganda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan "birds of a feathers, flock together" udah.
      rasuah, rasuah forever.
      semburit

      Delete
  34. Tumpu Ekonomi, Pedulikan Orang Gila Kuasa - Najib

    Kadar pengangguran negara yang merekodkan paras tertinggi sejak 10 tahun lalu, penularan wabak Covid-19 dan kejatuhan harga minyak dan sawit merupakan cabaran amat besar bagi Malaysia sejak zaman penjajahan Jepun.

    Oleh itu, kerajaan tidak boleh memandang remeh situasi ini seperti mana Kerajaan Pakatan Harapan (PH) pandang rendah ancaman Covid-19.

    Datuk Seri Najib Razak berkata, langkah-langkah dan dasar-dasar untuk melindungi rakyat paling terjejas perlu dilaksanakan dengan menggalakkan pembelian serta pengeluaran barangan tempatan dan mewujudkan atau mempercepatkan.

    Ini termasuk melaksanakan projek-projek infrastruktur yang memberi pulangan jangka masa panjang bagi menjana peluang pekerjaan baru untuk mengganti pekerjaan yang hilang perlu diberi keutamaan dan dilaksanakan pada kadar paling segera.

    ”Kita tak boleh tunggu lagi kerana lebih lama kita tunggu, jauh lebih payah kita nak hidupkan semula ekonomi. Kitaran ekonomi tidak boleh berhenti.

    ”Ianya sangat mudah bagi syarikat-syarikat sedia ada melingkup tapi amat susah untuk menggalakkan pelaburan dan syarikat baru diwujudkan pada masa kini,” katanya dalam hantaran di Facebook.

    Katanya, kira-kira 120,000 orang kehilangan pekerjaan sejak bulan Februari lalu.

    Ia diburukkan pula dengan kejatuhan harga minyak mentah di bawah AS$30 setong, manakala harga minyak pula di bawah RM2,000 satu tan.

    Malah, katanya, kerajaan perlu abaikan serangan politik daripada ‘geng gila kuasa’ PH kerana rakyat Malaysia akan bantu menangkisnya.

    18 MEI NANTI MASA YANG DITUNGGU
    MATA BERTENTANG MATA SAH PANAS GILER
    ADA SEKO TUA TAK TAHU MANA NAK DITUJU
    MANA NAK DUDUK KITA TENGOK KAN AJER
    APA APA KITA KASI TEPOKK DENGAN PADU

    Bossku

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.youtube.com/watch?v=YgdNH1k7Vug

      bagus "new boss ku tak tipu malu for what"
      bloggers kata PH tipu, jual assests,
      PH penipu lah, penjual assests.

      makahmah boleh cuti, pulis boleh rilax
      baca catetan bloggers pro BN. settle, aman satu negara

      Delete
  35. MY PARTY ALREADY REJECT ME
    PADAN MUKO KAU WAHAI KUTTY
    18 MEI KAT MANA DUDUKNYA NNTI
    HAAHH KASI TEPOKK SATU KALI

    18 MEI WALAUN UNTA NAK KASI UNDI
    UNDI TAK CAYA DEPA TERKINJA KINI
    TENGOK AJER SAPA TERTEBUK MUKA LAGI
    KASI TEPOKK KASI PADU LAGI SATU KALI


    kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DUDUK MIDDLE GROUND BAI!!!!

      Yang reject MPs pengkhianat.

      MUYHIDDIN SATU SATU NYA PENGASA ASAL atau "founding fathers" "BESAR-TU' leftover!!!!!

      Delete
  36. Wokay wokay

    Kan dari awal2 dulu dok habaq tak renti... 12/222 tak faham ke? Itu additional KATAK2 tak kira, katak suka makan lalat.

    Nih 12/222 dh plak jadi 3/222 pun dok melalak "I HAVE THE NUMBERS!" Dah plak covid 19 sedang mengganas apahal terdesak sgt nak "UNDI TIDAK PERCAYA". Cuba habaq sat.

    Gaya macam dok kena pressure dgn ALONG aje nih?? Banyak dah termakan hutang budi/jasa tokey2 ke? Banyak dah tabur janji2 semasa 22bulan tup tup tak bole ditunaikan ke?

    Hati2. Dulu sabit doa2 rakyat yang teraniaya hangpa kena gulung tikaq. Campoq sikalang doa2 dari keluarga mangsa2 covid 19.. hmmm

    Ramai2 kita memohon dari Allah agar memberi perlindungan sewajarnya.

    Professor Nasi Lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous11 May 2020 at 18:17

      PADAN MUKO KAU WAHAI KUTTY

      nasib dapat yang cam anon 1807
      masa datuk dan bapak dalam "dilema" tahun 1960.
      atuk juga yang kasi "obat" tau. masa dia seorang doktor yang hebat di alor setar. tak percay tanya kat alor setar.

      MELAYU DELIMA OLEH Dr Mahathir Mohamemed
      rm 25 only

      The Malay Dilemma is a book written by Mahathir bin Mohamad in 1970
      ISBN 978-981-204-355-9

      Delete
  37. Atok sewaktu mengumumkan package rangsangan ekonomi bagi menangani covid19 hanya memperuntukan RM20b sahaja.

    Dia langsung tak fikir nak buat MCO, dia tak fikir bantuan kepada rakyat yang terjejas pendapatan, dia tak fikir syarikat-syarikat kecil akan terjejas, dia tak fikir nak tambah equipment untuk hospital, tambah ubat-ubatan, elaun untuk frontliners dan sebagainya.

    Walhal dia tahu, jumlah duit negara yang boleh di belanjakan sebanyak RM2-3trillion.

    Pelik juga ya, dia dikatakan seorang doktor, tetapi dia tidak tahu ke langkah-langkah pengawalan Covid19 ni. Kenapa dia tak consult dengan Ketua Pengarah Kesihatan?

    Senang cerita, atok buat palatao dia je.

    Betul macam kawan aku cakap, kalau ketika kes Covid sedang mencanak kita diperintah oleh PH, silap hari bulan, tak kau, aku dan korang ada yang dah jadi arwah akibat sikap sambil lewa PH.

    Apa yang peliknya tu, atok tahu duit negara yang boleh di belanjakan ada RM2-3trillion, tetapi kenapa atok kedekut sangat nak guna duit tu? Duit negara kot, bukan duit dia.

    Macam mana la agaknya orang boleh gelarkan atok ni "master planner" atau "mastermind" sedangkan aku tak nampak pun kat mana hebatnya plan dan mind atok ni.

    Korang nampak?

    WALAUN UNTA MME TAK NAMPAK
    ATOK NAMPAK HANYA KEPALA BOTAK
    BOTAK BERJAMBUL KONTOT KOSONG OTAK
    UNDI TAK PERCAYE JADI KE TIDAK..!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyewa baru rumah yang ATOK udah kencing dan berak najis selama 22 bulan, apa kata.

      tengok angin rentas gelombang
      jangan pahalawan bogis yang berlepas setelah layar di naikkan serta sauh pun dah di turunkan.

      Delete
    2. sekuarang kurang Atok and geng tak main golf!!!! sama frernandes.
      nasib pun Atok dan kak Wan mengimpot Covid dari Wuhan.
      kalau PN import daripada Itali dan US.
      nak buat kajian "holostik" cam man berjaya dapat taret se ribu

      Delete
  38. MANA DAP?

    Pertama, baharu sahaja Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilonggarkan, nampaknya tidak sabar-sabar pemimpin Pakatan Harapan (PH) mahu merebut kuasa. Malah mereka tidak menyoroknya. Mereka mahu memberitahu bahawa untuk kesekian kalinya, Tun Dr. Mahathir Mohamad akan bergandingan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menumbangkan kerajaan PN pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

    Hairannya, kali ini tiada pula pemimpin DAP di dalam gambar. Amanah pun entah ke mana. Bagi penganalisis politik, ia jelas menunjukkan `perang seterusnya’ ialah memenangi undi orang Melayu yang disedari PH tidak akan berjaya, jika mereka memaparkan wajah DAP.

    Menurut penganalisis lagi, semasa pentadbiran PH selama 22 bulan, DAP telah berjaya menjarak-jurangkan orang Melayu daripada terus menyokong PH dengan segala keputusan dan perbuatan.

    Persoalannya, apakah `sudah terlambat’ atau `masih sempat’ untuk Mahathir dan Anwar menyakinkan rakyat bahawa mereka berdua adalah sebaik-baik gandingan untuk menyingkirkan Muhyiddin sekarang ini?

    Sejak itu, Mahathir terus-menerus enggan mengesahkan bila hendak melepaskan jawatan seperti dijanjikan, menyebabkan Anwar semakin membara, konco-konconya di dalam PH sama membara. Itu rakyat tahu. Pada zaman digital ini, benda-benda tak puas hati mana boleh disorok.

    Atok rakyat bukan bodoh atok. Hari pertama tertebuk muka sendiri, atok mula pertikai jumlah undi yang Muhyuddin dapat, sekarang atok kata mungkin sekarang jumlah undi akan berubah sebab ada pemimpin atok yg kononya disogok dengan jawatan. Atok jangan jadi bodoh masa atok jadi PM berapa ramai pemimpin UMNO diugut dan disogok dengan jawatan untuk tinggalkan UMNO. Sekarang pemimpin yg diugut dan disogok sebelah atok atau sebelah Mahyuddin..!?

    Atok dah nyanyok, balik lah dari meratib berzikir tertebuk muka sendiri dan 'asyik kena tikam belakang' elok bulan puasa ni atok meratib zikir 'subahanallah' banyak banyak.

    Netizen sekarang dapat maklumat celah jari ajer bukan 22 tahun dulu suma berita datang dari celah kroni atok...

    Sudah sudah la atok... mungkin ini ramadhan atok yang terakhir.. sudah sudah lah tu..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MANA DAP

      Jalan Yew, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
      open : 9am Selasa 12 Mei 2020

      Delete
    2. Atok rakyat bukan bodoh atok.

      Ada yang terikut iguanan "kaki hisab nan cioa" tak bodoh pun

      Delete
    3. "Atok jangan jadi bodoh masa atok jadi PM berapa ramai pemimpin UMNO diugut dan disogok dengan jawatan untuk tinggalkan UMNO."

      Anon 01:00... kamu ada bukti atau fakta yang boleh mengaitkan Dr.M, semasa jadi PM, mengugut dan menyogok Ahli Parlimen supaya tinggalkan UMNO?

      Sebaliknya... baru-baru ini, Dr.Mazlee Malik, setelah didesak letak jawatan Menteri Pelajaran, tetapi masih bersama faction Dr.M... cuba disogok Muhyiddin dengan jawatan Pengerusi MARA, namun beliau tolak.

      Sebelum itu, ketika Muhyiddin umum Kabinet baru, Presiden Parti Demokratik Progresif (PDP), Tiong King Sing yang hanya menyumbang 2 kerusi Parlimen dan 3 DUN Sarawak, telah menolak jawatan Timbalan Menteri.
      Rupa-rupanya, beliau hanya mahu jawatan bertaraf Menteri-penuh... 3 minggu lepas, menerima jawatan 'Menteri-Duta-Khas' ke China... ehmmm.

      Ok la... sogokan jawatan di GLC seperti, Prasarana, TNB, TH, Felda, Felcra dan lain-lain... kepada Ahli Politik UMNO & PAS, setelah mereka 'bising tak puas-hati'... kita ketepikan dulu.

      Sebenarnya... saya keberatan membangkitkan masaalah kesihatan yang dihadapi Muhyiddin, namun setelah kamu menulis...

      "Sudah sudah la atok... mungkin ini ramadhan atok yang terakhir.. sudah sudah lah tu..!!"

      ... saya terpaksa menerangkan hakikat sebenarnya.

      Ini saya petik dari blog Tamrin Tun Ghafar.

      "21. Walaupun TIDAK BOLEH BERTAHAN LAMA atas sebab tekanan politik dan barah tali perut sehingga ada yang menggelarkan beliau sebagai Perdana Menteri setengah hari (beliau perlu balik ke rumah setiap hari dan berehat selepas mengambil ubat-ubatan) namun yang penting bagi Muhyiddin ia terukir dalam sejarah negara bahawa beliau pernah menjadi Perdana Menteri walaupun TAK SAMPAI setahun."

      Ehmm... 'PM setengah-hari'.
      Sekarang... kita tunggu dan lihat... 'ramadhan terakhir' siapa.

      Delete
    4. Cerlah masuk blog Syed outsyedthebox. Baca kisah Menteri Air Suam dgn rm30 juta buat lab COVID. Umno & raswah berpisah tiada.

      Dalam sibuk-sibuk COVID tetap nak corrupt. Hanya totok umno je buta mata dan hati sebab cuma baca blog totok yg penuh propaganda umno.

      Lapangkanlah otak baca berita di portal online dan toton TV news.

      Delete
    5. budak tamrin tu sapa loyer.., dokto, megistrate hapaa pemuzikk

      kan apak dia penah jdi TPM.. yg jdi tmp apak ajer... tamrin kita tak kenal.... tah apa jasa budak setakat tu pelingkup mara

      Delete
    6. Ehmm... Anon 12:13... daripada cakap 9RPK) Raja Petra Kamaruddin, lebih baik saya percaya cakap Tamrin.

      'tah apa jasa' RPK... membuat ramai penyokong Kerajaan Tebok Atap terlalu percaya dan memetik kenyataan dari blog beliau, saya pun hairan.

      Apa yang saya pasti... 'jasa' RPK... pada 2008, dia pernah bersumpah dengan SD, mengatakan bahawa Rosmah berada ditempat kejadian dimana mayat Altantuya diletopkan, guna military grade explosive, C4.

      Selepas buat sidang-akhbar, cabut-lari ke England sehingga ke hari, seorang pelarian.

      Delete
  39. ELAUN MINTRI PINGAN MANGKOK AYON 42 RIBU HENGGET
    KLU PINGGAN MANGKOK PM KE 7 DAN MOF BRAPE YER..!?
    KEJA LEMBAB & FAKE DEGREE RAKYAT DIPOTONG BUDGET
    HAAH KITA TEPOK SATU KALI POP CORN TAMBAH JGN LUPA


    NO WONDER KABINET DAPUR MANGKOK AYON

    KIKIKIKI

    ReplyDelete
    Replies
    1. REBUT JANGAN TAK REBUT!!!!! LAGI LAGI KOBID!!!!

      Antaranya, gaji menteri dan ahli parlimen diterima ialah RM55,000 sebulan, tidak termasuk insentif tambahan jika selalu balik ke kawasan atau menghadiri program yang jauh dari pejabat.

      Juga katanya, menteri menikmati elaun sekali bayar sebanyak RM42,000 untuk pinggan dan mangkuk, RM70,000 elaun percutian tahunan, maksimumRM180 per orang- tiada had jumlah orang- untuk tuntutan elaun makan harian, dan RM10,000 elaun pindah rumah.

      “Apabila diberhentikan sebagai menteri, dapat lagi one-off payment, ~RM150,000.

      Delete
  40. Najib got it 100 % right 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang terikut "kaki hisab nan cioa" tak bodoh pun

      must be right!!! bird of a feather flock together.
      forget SD PI BALA ke?
      take care hantulaya like specail coming from the back

      Delete
  41. DUA KALI SI BOBOI KECUNDANG
    ATOK MESTI MAKIN MEROYAN MENCIPAN
    AKHIRNYA NEGRI KEDAH TERBONGKANG
    HAAH TEPOK POP KRON TAMBAH LAGI BANGG..!!


    KIKIKIKI..


    ATOK BOBOI KEDAH KECUNDANG KINI
    SUMA RAKYAT PUN SYUKUR MENADAH
    BUANG JER LER LEGASI TAK GUNA NI
    ATOK PASTI MENGAMOK MCM HARAMHADAH

    EBIET LIEW DATANG DEPA BENGANG
    HARI INI TAKDIR TOHAN DAH MENDAPAT
    CIPTA REKOD 2 KALI MB KECUNDANG
    HAAAH TEPOK KASI PADU DAN PADAT.!!

    FORMULATURUNHARGA = BMF + JUARA ASNAF + TEPOKK

    ReplyDelete
  42. Aku tengah enjoy baca your posting word by word until the part you show Mr Ringgek 30; immediately I lost the interest to read further. Why for God's sake you have to show Mr Ringek 30.

    ReplyDelete